ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ύποπτη σιωπή

Η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και στον Τσίπρα με αφορμή το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ιβάν Σαββίδη στο «Πρώτο Θέμα».
Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Α. Τσίπρα και δηλώνει ότι του θυμίζει τον Β. Πούτιν. Τώρα αν αυτή η σύγκριση κολακεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι συζητήσιμο. Επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη προβλέποντας ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.
Η αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η τροπολογία κυβερνητικού βουλευτή για την απαλλαγή των νέων ιδιοκτητών εταιρειών από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μεταγενέστερο της πώλησης χρόνο και αφορούσαν παραβάσεις που..
είχαν γίνει στο μακρινό παρελθόν.
Η τροπολογία χαρακτηρίστηκε φωτογραφική υπέρ του κ. Σαββίδη και της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, η οποία περιήλθε στην κατοχή του το 2013. Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για την επιτομή της διαπλοκής, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη μίλησε για «ξετσιπωσιά». Κάπως έτσι έπαιξαν το θέμα και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης.
Όποιος όμως διαβάσει τη συνέντευξη Σαββίδη θα διαπιστώσει ότι ο επιχειρηματίας αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της στον Α. Σαμαρά. Εγκαλεί με σκληρές εκφράσεις τον πρώην πρωθυπουργό γιατί δεν εμφανίστηκε στη Βουλή στην επίμαχη συνεδρίαση, αν και ήταν αυτός μαζί με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης του (Σίμος Κεδίκογλου, Ευρυπίδης Στυλιανίδης) που τον πίεσαν αφόρητα να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ για να μην πέσει στα χέρια Τούρκου επιχειρηματία.
Ο κ. Σαββίδης δηλώνει ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά υποχώρησε για εθνικούς λόγους αν και με στενά οικονομικά κριτήρια η επένδυση δεν ήταν συμφέρουσα.
Η κατηγορία είναι σοβαρή, αποσιωπάται από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε τότε στην κυβέρνηση συνεργασίας (συνεπώς υπάρχει συνευθύνη) έχουν απαντήσει. Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός. Ενίοτε ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής.

Τάσος Παππάς (efsyn)