ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ριζοσπάστης εναντίον Εφημερίδας των Συντακτών

Το αφιέρωμα στον Χαρίλαο Φλωράκη («Επαναστάτης παντός καιρού») και το «ρεσιτάλ Κουκουεδολογίας!»

Προτού καλά καλά κυκλοφορήσει σήμερα το ένθετο αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τον Χαρίλαο Φλωράκη ο σημερινός «Ριζοσπάστης» (τυπώθηκε χθες βράδυ) απάντησε στην εφημερίδα της Κολοκοτρώνη προκαλώντας την αντίδραση ενός εκ των επιμελητών της 48σέλιδης έκδοσης (φωτό αριστερά). Συγκεκριμένα ο Γιώργος Πετρόπουλος γράφει στο fb:
Ο σημερινός Ριζοσπάστης που τυπώθηκε χθες το βράδυ έχει ένα σχόλιο με το οποίο απαντάει στο ένθετο αφιέρωμα της σημερινής ΕΦΣΥΝ στον ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ παρόλο που η εφημερίδα δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά. Το παραθέτω:..
«Ρεσιτάλ Κουκουεδολογίας!
''Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι''. Η φράση ισχύει απόλυτα και για τους κουκουεδολόγους, ξεσκολισμένους και επίδοξους.
Επιβεβαιώνεται και από το έντυπο της ειδικής έκδοσης που κυκλοφορεί με τη σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου για μια ακόμα φορά, με τη μέθοδο τού «βλογάμε τους πεθαμένους για να θάψουμε τους ζωντανούς», εμφανίζεται - μέσα από ένα ανακάτεμα ντοκουμέντων, γεγονότων, προσωπικών αφηγήσεων και εντυπώσεων - μια καρικατούρα του Χαρίλαου Φλωράκη. Ανάλογες προσπάθειες, άλλωστε, έχουν κάνει και με άλλα στελέχη του Κόμματος, ακόμα και ηρωικές μορφές του, όπως ο Αρης, ο Ζαχαριάδης, ο Πλουμπίδης, ο Μπελογιάννης.
Εχοντας δεμένο το γάιδαρό τους, αφού ο σύντροφος δεν μπορεί να τους πει ο ίδιος να μην «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη», καταναλώνουν 48 σελίδες, για να μπορέσουν να χωρέσουν κάπου προς το τέλος την αυθαιρεσία, να φέρουν δηλαδή σε αντιπαράθεση τον Χαρίλαο Φλωράκη με το ΚΚΕ.
Και ποιος είναι ο σκοπός της αυθαιρεσίας; Να επιτεθούν στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα να μελετήσει την Ιστορία του, να βγάλει συμπεράσματα, αλλά κυρίως να επιτεθούν στην πολιτική του για το γεγονός πως το ΚΚΕ δεν έχυσε νερό στο μύλο της «κυβερνώσας αριστεράς», δηλαδή μιας κυβέρνησης της αστικής τάξης, κάτι που τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο. Ξυδάκι.
Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.
ΥΓ: Πολλή βιασύνη και πολλά λάθη, βρε παιδί μου. Για παράδειγμα: Ο Χ. Φλωράκης με δίκοχο του ΔΣΕ και λεζάντα «στον ΕΛΑΣ το 1943» κ.ά. ''Κρίμα'' για τους επιμελητές της έκδοσης!»
Ασφαλώς και θα απαντήσουμε αφού δούμε τι γράφει ο Ριζοσπάστης- και- στο αυριανό του φύλλο.
Προκύπτει όμως ένα ερώτημα: Που βρήκε το ΚΚΕ το ένθετο για το Χαρίλαο από τη στιγμή που αυτό δεν υπήρχε στην αγορά; Κι αφού το βρήκε με... πλάγιο τρόπο γιατί τόση πρεμούρα να μας απαντήσει; Γιατί αυτοκαρφώθηκαν ότι χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους; Ή μήπως εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει.
Υ.Γ. Το λάθος με τη λεζάντα στη φωτογραφία του Χαρίλαου το έχουμε εντοπίσει προτού το δει ο Ριζοσπάστης. Καλό θα ήταν όμως αυτοί οι κύριοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί γιατί εδώ έχει πολύ γέλιο.