ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Mega και Καρατζαφέρης μένουν εκτός(;) διαγωνισμού

Οι προβληματικές υποψηφιότητες και οι διενέξεις ανάμεσα στους υποψηφίους για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας

Εκτός διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπικής άδειας θα βρεθεί το Mega αν δεν προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία ως την Παρασκευή. Αυτό συμπεραίνεται μετά το πέρας του ελέγχου των φακέλων που έχουν κατατεθεί. Σημειωτέον ότι στον φάκελο της υποψηφιότητας του Mega δεν υπήρχε τραπεζική ενημερότητα, καθώς δεν  μέχρι στιγμής να έλαβε την έγκριση των τραπεζών για το επιχειρησιακό σχέδιο που υπέβαλε.
Η τραπεζική ενημερότητα ήταν από την αρχή του διαγωνισμού απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί έγκυρη μια συμμετοχή και όπως όλα δείχνουν, το MEGA δεν θα κατορθώσει να την εξασφαλίσει, ακόμη κι αν αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή να επιτρέψει να την καταθέσει εκπρόθεσμα.
Ενα ακόμη κανάλι που πιθανότατα θα αποκλειστεί, είναι το ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη,.. 
που δεν προσκόμισε το απαραίτητο παράβολο των 30.000 το οποίο προέβλεπε η σχετική προκήρυξη.
Και μέσα σε όλα αυτά η επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει και τις ενστάσεις που είναι πιθανό να καταθέσουν εκπρόσωποι των υποψηφίων σχημάτων έναντι αντιπάλων τους. Ηδη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έχουν τεθεί επιφυλάξεις για την πληρότητα των φακέλων αλλά και για τα επιχειρησιακά σχέδια που περιλαμβάνουν.
Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε ένταση και οι τόνοι ανέβηκαν όταν εκπρόσωπος τηλεοπτικού σταθμού προχώρησε σε παρατηρήσεις εναντίον νέου επιχειρηματικού σχήματος που διεκδικεί πανελλαδική άδεια. Τέτοιου είδους διενέξεις θα υπάρξουν και στο μέλλον ενώ ήδη γίνονται «ζυμώσεις» και υπάρχει έντονο παρασκήνιο για την πιθανή συνεργασία ορισμένων υποψηφίων καθώς και συγχώνευση σχημάτων στο μέλλον.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι ενδιαφερόμενοι που θα προεπιλεγούν, περνώντας τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών θα ανακοινωθούν το αργότερο ως τις 14 Ιουλίου. Η δημοπρασία για την ανάδειξη των τεσσάρων σχημάτων στους οποίους θα κατακυρωθούν οι άδειες, θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου.