ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σε ποιο από τα καινούργια κανάλια θα πας διευθυντής;

Aλλα κανάλια, άλλες ονομασίες, νέοι ιδιοκτήτες και άλλες φάτσες στο γυαλί

Ο Δημήτρης Καμπουράκης και το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Ο Τζώνης είχε στα χέρια του το κοντρόλ της τηλεόρασης και το περιεργαζόταν. Τις τελευταίες μέρες το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ήταν στην κορυφή της επικαιρότητας, αλλά ο Κατάλευκος που κοίταζε τον βοηθό του από απέναντι δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς έκανε με το κοντρόλ:
- «Απορώ τι είδους σκέψεις κάνει το μυαλουδάκι σου πάνω στο κοντρόλ της τηλεόρασης, νεαρέ».
- «Αναρωτιέμαι πώς θα είναι το τηλεκοντρόλ μετά τον Αύγουστο, αρχηγέ».
- «Τζώνη, τι σαχλαμάρες μου τσαμπουνάς μεσημεριάτικα; Δεν καταλαβαίνω».
- «Αφού αλλάζουν όλα στο τηλεοπτικό τοπίο, αρχηγέ. Αλλα κανάλια, άλλες ονομασίες, άλλοι ιδιοκτήτες, άλλες φάτσες στο γυαλί... άρα το τηλεκοντρόλ μου πρέπει να προσαρμοστεί στην.. καινούργια πραγματικότητα. Είναι σημαντικό».
- «Δηλαδή, απ’ όλη αυτή την επανάσταση που γίνεται σ’ έναν από τους προβληματικότερους τομείς της δημόσιας ζωής μας, απ’ όλη αυτή την πελώρια αλλαγή που θα υπάρξει στην ενημέρωση των πολιτών, εσένα σε απασχολεί πώς θα διαμορφώσεις το τηλεκοντρόλ σου. Τι να σου πω, παιδάκι μου...».
- «Εγώ είμαι απλός τηλεθεατής, αρχηγέ μου. Ολα αυτά τα συγκλονιστικά που περιγράφεις αφορούν την κορυφή της πολιτικής, τα ρετιρέ της εξουσίας. Στον πάτο της κοινωνίας, η μόνη αλλαγή που θα φθάσει θα είναι ο επαναπρογραμματισμός των καναλιών στο κοντρόλ».
- «Αστειεύεσαι τώρα, ε Τζώνη; Εδώ μιλάμε για το γκρέμισμα ενός καθεστώτος...».
- «...και την εγκαθίδρυση ενός άλλου καθεστώτος στη θέση του. Εσταξε η ουρά του γαϊδάρου στον στάβλο, για τον απλό κόσμο».

- «Α, έτσι το πάμε τώρα; Πρώτα λυσσάξανε να μη γίνει καθόλου ο διαγωνισμός και τώρα που μπήκε μπροστά, το επιχείρημα είναι ότι θα πρόκειται για μία από τα ίδια;...».
- «Κοίτα, αρχηγέ. Οταν έχουμε έξι-επτά κανάλια να υποστηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα γίνουν τέσσερα που θα υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς είναι μεγάλη αλλαγή για τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αλλά για τον απλό τηλεθεατή, τα ίδια πράγματα θα ‘ναι».
- «Και ποιος σου είπε, νεαρέ, ότι τα καινούργια κανάλια θα υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Ισα ίσα, που αυτό θα σταματήσει. Θα έχουμε επιτέλους αντικειμενική ενημέρωση».
- «Δηλαδή, όταν θα μπαίνουν φόροι και θα μειώνονται οι συντάξεις θα το λένε;».
- «Φυσικά θα το λένε».
- «Κι όταν στέλνει η Cosco ''ξεχεστήρια'' επιστολή στον Δρίτσα, θα την αναφέρουν;».
- «Ασφαλώς. Αλλά θα λένε όλες τις ειδήσεις, όχι μόνο αυτές που σπέρνουν τη σύγχυση και την καταστροφή. Δημοσιογραφικά θα λειτουργούν οι σταθμοί».
- «Αν λειτουργούν δημοσιογραφικά, αρχηγέ μου, τότε θα έχετε ακριβώς τις ίδιες ειδήσεις αλλά με άλλους ιδιοκτήτες των καναλιών».
- «Λάθος κάνεις, Τζώνη. Θα το δεις στην πράξη. Θα πρόκειται για τηλεοπτική άνοιξη».
- «Μη γίνει αραβική άνοιξη να προσέξετε».
- «Μην ανησυχείς. Εγγυώμαι εγώ...».
«Εσύ; Κατάλαβα. Σε ποιον απ’ τους καινούργιους σταθμούς θα πας διευθυντής ειδήσεων;».
- «Τι λες, μωρέ; Αφού ακόμα δεν έγινε καν ο διαγωνισμός».
- «Ελα τώρα, αρχηγέ, λέγε. Πού σ’ έχουν τοποθετήσει;».



- από τη στήλη «Οι περιπέτειες του ρεπόρτερ Κατάλευκου»
(εφημερίδα «Εθνος»)