ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Βουλή: κόντρα Παππά - Λοβέρδου για τις άδειες

«Τελικά το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που για την εφήμερη δημοσιότητα επιλέγουν να τα υπερασπίζονται». Aυτό υπογράμμισε  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για την επιστολή του Επιτρόπου Έτινγκερ σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.
 «Αν περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική, και να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς status quo ante, δεν θα το κάνουμε, διότι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τι θέλετε; Να κάνουμε τις τροπολογίες της βασιλόπιτας; Να παρατείνουμε την λειτουργία σταθμών χωρίς άδεια;», συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς ξεκαθαρίζοντας στη Βουλή το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού: στις 14 Ιουλίου η Επιτροπή.. Διενέργειας του Διαγωνισμού θα εκδώσει τα αποτελέσματα με τον οριστικό κατάλογο των εταιρειών που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό και αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία.
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι τρεις φορές η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι δεν αφορούσε τον διαγωνισμό για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, που είναι θέμα το οποίο καθορίζει κάθε κυβέρνηση.

Α. Λοβέρδος: Είστε υπουργός προπαγάνδας
Ο Α. Λοβέρδος αποκάλεσε τον Ν. Παππά «υπουργό προπαγάνδας» και απευθυνόμενος προς αυτόν είπε: «Δεν δέχεστε την πολιτική κριτική, την θεωρείτε εξοβελιστέα, παράνομη, διαπλεκόμενη, δεν σας αρέσει» και πρόσθεσε ότι «σας προσομοίασα με υπουργό της Βόρειας Κορέας κατά πολιτική υπερβολή».
«Προς τι όλες αυτές οι ακρότητες και μάλιστα με γεγονότα που σας έχουν εκθέσει;», τον ρώτησε ο Ν. Παππάς και επεσήμανε ότι «στην πολιτική υπάρχουν τα πολιτικά λάθη, όπως η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, και οι μεγάλες γκάφες; Σπεύσατε να πείτε ότι πιάστηκα ψευδόμενος, αλλά εσείς προσομοιάζετε με κάποιον που βλέπει μπροστά του την μπανανόφλουδα και αντί να στρίψει, καταριέται τον εαυτό του γιατί πάλι θα πέσει». «Εκπλήσσομαι γιατί δεν κρατιέστε και επειδή είστε ένας έξυπνος άνθρωπος», είπε και πρόσθεσε «δεν ξέρω πού δίνετε εξετάσεις για να σας δουν».
«Είστε πλαισιωμένος, γύρω από το πρόσωπό σας κινούνται και πολιτικές και πρόσωπα, και πρέπει να είστε προσεκτικός», απάντησε ο Α. Λοβέρδος και σημείωσε ότι «δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν έχει σχέση όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι οι δυνατότητες για άδειες είναι πολύ παραπάνω από τέσσερις και δεν τις αξιοποιείτε».
«Εσείς δεν παίρνετε το μήνυμα. Το μόνο που απομένει είναι να διεκδικήσετε να κάνετε εσείς την ενημέρωση των συντακτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ήλπισα ότι θα κάνετε ένα βήμα ειλικρίνειας», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. «Το τι έχουμε υποστεί συγκεκριμένοι υπουργοί από μέσα ενημέρωσης. Το τι χυδαιότητα και εμετός έχει ειπωθεί… Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πονηρός για να τα συνδέσει», επεσήμανε ο Ν. Παππάς.
Πηγή: avgi.gr