ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο Ιάκωβος Μάγερ πέθανε δύο φορές...

O δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας
...μία στο Μεσολόγγι και μία στη Μυτιλήνη!

Γράφει ο Γ. Καρβουνιάρης

Έγραφε ο Ιάκωβος Μάγερ, λίγο πριν την Έξοδο του Μεσολογγίου, όπου και αυτός βρήκε το θάνατο μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες και φιλέλληνες για την ελευθερία της Ελλάδας, ότι «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».
Προφανώς όμως αυτό δεν ισχύει για όλους όσους εξαιτίας του Μάγιερ και μερικών άλλων, ζουν σήμερα σε ελεύθερο κράτος.
Τη Δευτέρα βρέθηκα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Μυτιλήνης για να σταθώ στο πλάι ενός συναδέλφου (του Στρατή Μπαλάσκα) ο οποίος μηνύθηκε από εκπαιδευτικό και μάλιστα Γυμνασιάρχη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο Γυμνασιάρχης είναι πασιφανώς θιασώτης της Χρυσής Αυγής με εκατοντάδες αναρτήσεις.. είτε στο δικό του ιστότοπο, είτε αρθρογραφώντας σε άλλους και με links που σε έβγαζαν είτε σε σελίδες της Χρυσής Αυγής, είτε σε πιο ακραίες ακόμα οργανώσεις που μιλούσαν για την εθνοφυλετική καθαρότητα, είχαν πονήματα του Ρούντολφ Ες και άλλων συντρόφων του Αδόλφου Χίτλερ, αναφέρονταν στον πρώτο πραγματικό Ευρωπαϊκό Στρατό που ήταν τα Ες- Ες, κ.λ.π.
Το 2013 ξεπέρασε ωστόσο κάθε όριο, καθώς ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου (ή μία μέρα πριν) ανάρτησε σχολιασμό και βίντεο για το «Απόλυτο ψεύδος του Πολυτεχνείου». Στη συνέχεια λειτουργώντας θρασύδειλα όπως πολλοί στο συγκεκριμένο χώρο «κατέβασε» την ανάρτηση και αρνήθηκε την πατρότητά της. Όπως και την πατρότητα άλλου κειμένου που καλούσε επωνύμως τους Έλληνες να ψηφίσουν το Νίκο Μιχαλολιάκο, ή τους εκπαιδευτικούς να κάνουν «κρυφά σχολειά» για να διδάξουν την πραγματική ελληνική παιδεία στις παιδικές ψυχές.
Ορθώς ο δημοσιογράφος αποκάλυψε το ρόλο του εκπαιδευτικού  (άλλωστε σε κοινή θέα κρυβόταν) που δηλητηρίαζε παιδικά μυαλά.
Ο Γυμνασιάρχης τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση. Σε πρώτο βαθμό «έπεσε» η συκοφαντική δυσφήμηση και η απλή δυσφήμιση και στο Εφετείο εκδικάστηκε μόνο η εξύβριση. Οι επίμαχες φράσεις του κειμένου ήταν «Γυμνασιάρχης της Χρυσής Αυγής» και «δεδηλωμένος νεοναζί».
Το πρώτο αποδεδειγμένο πολλάκις και για χρόνια. Το δεύτερο είναι το πραφανές. Εθνικοσοσιαλιστής δήλωνε ο μηνυτής. ΝΑΖΙ, είναι τα αρχικά των λέξεων nazionale sosialismo. Δηλαδή είναι δύο λέξεις απολύτως ταυτόσημες. Απλά η πρώτη χρησιμοποιείται από τους ναζί και τους νεοναζί για να μην τους παραπέμπει ευθέως στους ιδεολογικούς προγόνους τους και για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο που ίσως να μην γνωρίζει και τόσα πολλά.
Και ο δημοσιογράφος είχε υποχρέωση να πει και να γράψει τα πράγματα με το όνομά τους.
Αυτά εξηγήθηκαν με απόλυτη λεπτομέρεια στο δικαστήριο που καταδίκασε εκ νέου τον Στρατή Μπαλάσκα για εξύβριση.
Καταδικάστηκε επειδή είπε τον χρυσαυγίτη… χρυσαυγίτη(!) και ναζί τον… εθνικοσοσιαλιστή!
Ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε και ο γυμνασιάρχης παραμένει στη θέση και τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα!
Το μήνυμα είναι σαφές: Η δημοσίευση ΔΕΝ είναι πια η ψυχή της δικαιοσύνης.
Σκεφτείτε από κάπου να μπορούσε να παρακολουθήσει τη διαδικασία ο Ιάκωβος Μάγερ. Ίσως να μετάνιωνε που επέλεξε να αγωνιστεί μέχρι θανάτου σε τούτη εδώ την ξένη χώρα, βλέποντας τα μπουμπούκια που άνθισαν, ποτιζόμενα από το αίμα του!
- patranews