ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ο Σταύρος Ψυχάρης, οι καναλάρχες του κ. Παππά και η συμμαχία με τον Αλαφούζο

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο των καναλιών και τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με πρωταγωνιστή, φυσικά, και πάλι τον Σταύρο Ψυχάρη. Αυτή τη φορά το αφεντικό του ΔΟΛ μέσα από το «Βήμα της Κυριακής» το προχώρησε λίγο παρακάτω βάζοντας πρωτοσέλιδο τιτλο «Οι καναλάρχες του κ. Παππά». Το δημοσιευμα αναφέρεται στον Χρήστο Καλογρίτσα, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τους οποίους ο Ψυχάρης είχε προλάβει να σχολιάσει, τουλάχιστον απαξιωτικά, σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Βήματος (δειτε ΕΔΩ).
Τώρα ο εκδότης με εκτενές ρεπορτάζ (το οποίο εσπευσε να αναπαράγει και να προβάλει δεόντως και ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου) αναφέρεται στα νέα πρόσωπα που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες σχολιάζοντας πως οι κυβερνώντες «με διαδικασίες φαστ τρακ θέλουν να επιβάλουν τους εκλεκτούς τους».  Συγκεκριμένα το δημοσίευμα του Βήματος:
Χαρακτηρίζει τον Χρήστο Καλογρίτσα (εργολάβο και εκδότη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, της εφημερίδας Πρώτη) ως «άνθρωπο από το ημίφως»... Αναφέρεται μάλιστα στην κουμπαριά..
του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ενώ παραθέτει μάλιστα και τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ το 2009 μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κατασκευαστής εκδήλωνε την αγάπη του για τον κακοποιό.
Με τίτλο «Ο τσιγαράς από το Ροστόφ που επιθυμεί τώρα και κανάλι», το Βήμα αναφέρεται στον Ιβάν Σαββίδη και στις επενδυτικές δραστηριότητές του.
Σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ψυχάρης θέτει το ερώτημα «αν η διεκδίκηση άδειας από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στοχεύει στο κέρδος ή την ασυλία».
«Πολλοί σπεύδουν να συνδυάσουν την επιδίωξή του κ. Μαρινάκη να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια με τη δύναμη που δίνει σε κάποιον η τηλεόραση, ιδίως αν αυτός έχει "περιπέτειες" με τη Δικαιοσύνη» αναφερει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Βήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Βρίσκονται σε πανικό 
Το πρωτοσελιδο της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" προκάλεσε την αντιδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε:
«Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι θεωρούν ότι μέσα από τις προσωπικές επιθέσεις, τα ευφάνταστα σενάρια και τη λάσπη, μπορούν να φοβίσουν τον οποιονδήποτε. Το μόνο που μαρτυρούν όλα αυτά είναι τον πανικό τους. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών θα προχωρήσει ως μια συνταγματική επιταγή δημοκρατίας και διαφάνειας. Οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό, όπως γνωρίζουν και τον διαχρονικό ρόλο και τα συμφέροντα αυτών που πολεμούν με όλα τα μέσα τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».