ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Παραίτηση Ρουμπάνη από το ΑΠΕ λόγω ασφαλιστικού

Παραιτήθηκε από το ΔΣ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Ρουμπάνης, διαμαρτυρόμενος για το “ασφαλιστικό” που σπεύδει να ψηφίσει η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει:
Ποτέ και πουθενά, καμία πρόοδο δεν κατέγραψε η Ιστορία με την καταστροφή πόρων, τη στέρηση εισοδημάτων και την ισοπέδωση κοινωνικών κατακτήσεων. Δεν είδε ποτέ, μέχρι τις μέρες μας, μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη πολιτεία να εκθεμελιώνει αυτοβούλως ο,τι υγιές λειτουργεί στον αυλόγυρο της ευθύνης της, και θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανόρθωση άλλων ομοειδών πλην προβληματικών λειτουργιών. Αντιθέτως, μόνο κατακτητικές ορδές κατέγραψε να λεηλατούν περιουσίες και να καρπώνονται το μόχθο των κατακτημένων κοινωνιών, μόνο και μόνο για να τις ρίξουν στην απελπισία και την εξαθλίωση”.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Γρ. Ρουμπάνη:..
“Αθήνα 22/04/2016
Κε πρόεδρε
 Μόνο οργή προκαλούν οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για το τελειωτικό χτύπημα στο δημοσιογραφικό κόσμο και όσους ασχολούνται στο χώρο του Τύπου και της Ενημέρωσης. Ο δια του λεγόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου ενταφιασμός – και μάλιστα εν ζωή – των ταμείων μας, μόνο και μόνο επειδή αυτές είναι οι επιθυμίες του κουαρτέτου των απηνών δανειστών της χώρας, φανερώνει απάνθρωπη διάθεση και καταστροφική μανία για όσα λίγα έχουν απομείνει όρθια στον τόπο από τις προηγούμενες επιδρομές της τρόικας και των όσων προηγήθηκαν της σημερινής κυβέρνησης.
Ποτέ και πουθενά, καμία πρόοδο δεν κατέγραψε η Ιστορία με την καταστροφή πόρων, τη στέρηση εισοδημάτων και την ισοπέδωση κοινωνικών κατακτήσεων. Δεν είδε ποτέ, μέχρι τις μέρες μας, μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη πολιτεία να εκθεμελιώνει αυτοβούλως ο,τι υγιές λειτουργεί στον αυλόγυρο της ευθύνης της, και θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανόρθωση άλλων ομοειδών πλην προβληματικών λειτουργιών. Αντιθέτως, μόνο κατακτητικές ορδές κατέγραψε να λεηλατούν περιουσίες και να καρπώνονται το μόχθο των κατακτημένων κοινωνιών, μόνο και μόνο για να τις ρίξουν στην απελπισία και την εξαθλίωση.
Πολλά επώδυνα έζησε αυτός ο τόπος τα τελευταία έξι χρόνια. Κι είναι αλήθεια ότι με την καταγεγραμμένη βούλησή του στις εκλογικές αναμετρήσεις του περασμένου έτους -συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του δημοψηφίσματος- ήλπισε στην αποτροπή της ολοκλήρωσης της καταστροφής, ώστε να μπορέσει εν συνεχεία να στραφεί στην ανοικοδόμηση. Διαψεύστηκε βλέποντας τις επιδρομές στο βιος και στο μέλλον των παιδιών του να γίνονται πιο σκληρές, πιο απάνθρωπες.
Η τελική, κι ίσως η πιο ανελέητη, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφορά μεν ολόκληρη την κοινωνία του μόχθου η οποία πλέον απειλείται με την απόλυτη φτώχεια, αφορά όμως και επί μέρους κλάδους που ναι μεν είχαν δεχτεί ισχυρά πλήγματα, διατηρούσαν όμως ακόμα αξιόλογες (οικονομικές) δυνάμεις και κυρίως δομές. Σ’ αυτές τις δομές είναι που η σημερινή κυβέρνηση βάζει δυναμίτη για να κατευνάσει τους βυσσοδομούντες δανειστές, τρέφοντας απλώς όλο και περισσότερο το ανικανοποίητό τους.
Κε πρόεδρε
Με αυτά δεδομένα και με τη σκέψη ότι μου είναι αδύνατο να συνεχίσω να λειτουργώ σε έναν δημόσιο οργανισμό υποκρινόμενος ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα σ’ αυτόν, ενώ στο περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται όλα βαίνουν προς το χειρότερο με ορατό σημείο τερματισμού την πλήρη απαξίωση ανθρώπων και θεσμών, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του συμβούλου στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Με εκτίμηση, και χωρίς διάθεση ανάκλησης
Γρηγόρης Ρουμπάνης”
- από το μπλογκ της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»