ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η πρώην του Mega και η αδειοδότηση των καναλιών

 «Μνημείο διαστρέβλωσης» η ανακοίνωση της Σπυράκη

"Η Κομισιόν επιβεβαιώνει πλήρως τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αδειοδότησης" σημειώνει το υπουργείο Επικρατείας με αφορμή την ανακοίνωση της πρώην δημοσιογράφου του Mega και νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με την απάντηση της Κομισιόν για το θέμα του ΕΣΡ και το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.
Όπως μάλιστα τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας η ανακοίνωση της πρώην δημοσιογράφου του Mega αποτελεί "μνημείο διαστρέβλωσης" διότι όποιος διαβάσει την απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου για την ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, κ. Γκίντερ Έτινγκερ, "θα διαπιστώσει ότι –αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια στην ανακοίνωσή της- η Κομισιόν επιβεβαιώνει πλήρως τη διαδικασία..
που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της αδειοδότησης".
"Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Επίτροπος, «η οδηγία για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (οδηγία ΥΟΑΜ) δεν περιλαμβάνει ρητή υποχρέωση για τα κράτη μέλη να δημιουργήσουν ανεξάρτητο ρυθμιστικό φορέα, εάν αυτός δεν υπάρχει ήδη»! Με άλλα λόγια, ο αρμόδιος Επίτροπος ξεκαθαρίζει πως –σε ό,τι αφορά την κοινοτική νομοθεσία- η Ελλάδα θα μπορούσε καν να μην διαθέτει ΕΣΡ! Παρά ταύτα, η πρώην δημοσιογράφος του Mega και νυν Ευρωβουλευτής της ΝΔ «ανακαλύπτει» προβλήματα επάρκειας των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ (που, σε ό,τι αφορά στην Κομισιόν θα μπορούσε και να μην υπάρχει!) σχετικά με την αδειοδότηση" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατίας.