ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Lobbying καναλαρχών στις Βρυξέλλες για να «μπλοκάρουν» τις άδειες!

«Λυτούς και δεμένους» έχουν βάλει οι καναλάρχες προκειμένου να μπλοκάρουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που προωθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Τώρα οι καναλάρχες έβαλαν μπροστά ένα σχέδιο που, επίσης, τους έχει αποδώσει στο παρελθόν. Πήγαν κατευθείαν στις Βρυξέλλες όπου προσπαθούν να πείσουν τους δανειστές να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να μη γίνει ο διαγωνισμός επειδή - λέει - είναι λίγες οι τέσσερις άδειες που αναμένεται να προκηρυχθούν.
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι άδειες θα είναι τόσες,..
όσες αντέχει η ελληνική αγορά ώστε να έχουμε κανάλια οικονομικά βιώσιμα. Και βιώσιμα από το προϊόν που θα παράγουν και τη διαφήμιση και θα λαμβάνουν. Όχι από τη διαπλοκή, τους εκβιασμούς και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Δεδομένου, δε, ότι όλοι συμφωνούν -ακόμη και οι ίδιοι οι καναλάρχες- πως, εν καιρώ κρίσης, το διαφημιστικό έσοδο έχει κατακρημνιστεί, ο αριθμός των καναλιών πρέπει να είναι αντίστοιχος με την αγορά, ώστε να προκύπτουν υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα στηρίζονται στον πραγματικό τους τζίρο. Και όχι επιχειρήσεις όπως αυτές που γνωρίσαμε κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, με τις προσωρινές άδειες, που περιμένουν να ζήσουν από παράλληλες «δουλειές», πιέζουν την πολιτική ηγεσία για να πάρουν θαλασσοδάνεια και η πολιτική ηγεσία -με τη σειρά της- ζητά και να παίρνει επικοινωνιακά ανταλλάγματα σε βάρος του ελληνικού λαού.
Οι μεγαλοκαναλάρχες όμως θέλουν να πείσουν τους δανειστές να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι, αν δεν αφήσει απεριόριστο τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, δεν θα πάρει τη δόση. Με επιχείρημα ότι είναι δέσμευση της Συμφωνίας να μην παρέμβει η κυβέρνηση, ώστε να παραμείνει «ανοιχτή» η αγορά (κάτι που, ασφαλώς, δεν ισχύει). Και, βέβαια, δεν τους πείραξε τους δανειστές -για παράδειγμα- το γεγονός ότι ο πάροχος του τηλεοπτικού σήματος, η περιβόητη Digea, έχει παραχωρηθεί έναντι ελάχιστου τιμήματος στους ίδιους τους καναλάρχες (δηλαδή, ο πάροχος ανήκει σε αυτούς στους οποίους παρέχει το σήμα!).
Το lobbying των καναλαρχών χρησιμοποιεί πλήρως αστήρικτα επιχειρήματα, μεταξύ των οποίων και το ότι το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να ορίζει τον αριθμό των καναλιών στη χώρα -όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε.- συνιστά αθέμιτη κρατική ενίσχυση!
- πηγή: Το Χωνί