ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Οι συντάκτες σας χρήζουν άμεσης επιστροφής στα θρανία!

Δηλητηριώδες σχόλιο για κείμενο της Huffington Post -
Παύλο τ’ ακούς;

Πολύ συχνά – μα πολύ συχνά! – τα ειδησεογραφικά σάιτ είναι από πλευράς γλώσσας, δεοντολογίας κλπ, καράβια που πάνε μόνα τους. Δεν θα λέγαμε ότι ένα από αυτά είναι η ελληνική Huffington Post. Τα χειρότερα τα έχουμε δει αλλού. Ένα από τα προβλήματα των σάιτ, ακόμα και των μεγάλων και των πλέον έγκυρων, είναι τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Ένα άλλο η διατύπωση της είδησης, ο ακριβής λόγος. Στις εφημερίδες το θηρίο τού λάθους το πολεμάει, και τις περισσότερες φορές το εξουδετερώνει, ο θηριοδαμαστής που ακούει στο όνομα «Διορθωτής». Ο τερματοφύλακας που πιάνει τα περισσότερα πέναλτι και που σώζει από αυτογκόλ. Αλλά στην.. ηλεκτρονική δημοσιογραφία τού σέρβερ και του υπολογιστή, αυτό το αναγκαίο δημοσιογραφικό είδος είναι υπό εξαφάνιση.
Θα μου πείτε, εδώ έχει εξαφανιστεί με την κρίση και σε κάποιες εφημερίδες που βγαίνουν χωρίς διορθωτή. Αλλά στα σάιτ τα κείμενα – ακόμα και από νεαρούς άπειρους συντάκτες που αριθμητικά τείνουν να γίνουν… άπειροι – ανεβαίνουν απευθείας, χωρίς έλεγχο. Και αμέσως αρχίζει να στάζει στον κυβερνοχώρο αίμα από τα εγκλήματα κατά της γλώσσας – και όχι μόνο.

- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog-sport (ΕΔΩ)