ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το παρασκήνιο ενός εξωφύλλου που θα μείνει ιστορικό

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» το τόλμησε σήμερα και κυκλοφόρησε με ένα μονοθεματικό εξώφυλλο για τον David Bowie. Δεν ασχολήθηκε ούτε με τον Κυριάκο, ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον ΟΛΠ και τη ΔΕΗ.
Αλλά έδωσε το πρωτοσέλιδό της στον μεγάλο David Bowie. Όπως έκαναν πολλές εφημερίδες του εξωτερικού. Και όχι της Ελλάδας.
Καμία άλλη ελληνική εφημερίδα δεν έκανε πρώτο θέμα της σήμερα τον Bowie, βασικό της εννοώ. Δεν είναι εύκολο, το καταλαβαίνω.
Κοιτάξτε, από τη στιγμή που χθες στην εφημερίδα κάποιοι φιληθήκαμε μόλις συναντηθήκαμε (λες και χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο - ή μήπως χάσαμε, όντως;), κάποιοι από εμάς που ακούμε ροκ, ίσως μετά να μοιάζει και δεδομένο και αναπόφευκτο ένα τέτοιο εξώφυλλο. Δεν ήταν όμως έτσι, δεν έχουν όλοι την ίδια λογική. Το συζητάγαμε από το πρωί και πώς αλλιώς άλλωστε, όλη η Κολοκοτρώνη 8, χθες, ήταν «βουτηγμένη» στον Bowie, από το καλλιτεχνικό τμήμα έως και το διεθνές ή το αθλητικό. David Bowie άκουγες παντού, τραγούδια του έπαιζαν..
στα γραφεία της εφημερίδας, ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης.
Στη βραδινή σύσκεψη όλοι συμφώνησαν. Αύριο, βγαίνουμε με Bowie. Μόνο. Στις 11 και μισή το βράδυ ανέλαβα να γράψω το κύριο άρθρο της εφημερίδας εξηγώντας τους λόγους που το κάναμε.
Έχω την αίσθηση πως είναι ένα εξώφυλλο που θα μείνει ιστορικό. Τουλάχιστον για εμάς που ακούμε ροκ.
Δ. Κανελλόπουλος / e-tetradio