ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο άστρο και ο ήλιος του Σταύρου Ψυχάρη

TaNeaI -psixaris 2Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, έδωσε τη συνέντευξη και τα «Νέα» έβγαλαν τον… κατάλληλο τίτλο: «Χαιρετίσματα λοιπόν στον… κρατισμό». Οι συμβολισμοί είναι εξόφθαλμοι. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνει μια «τολμηρή παρέμβαση» (έτσι τη χαρακτηρίζουν τα «Νέα») και δηλώνει, μεταξύ άλλων: «Μπορεί να ακούγεται ρηξικέλευθο να το λέει ένας αριστερός, αλλά το πρόβλημα για την Ελλάδα δεν είναι αν αναγκάζεται από τις δανειακές της υποχρεώσεις να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Το πρόβλημα είναι αν θα κατανοήσει τις διαδικασίες που καθορίζουν την εξέλιξη των οικονομιών διεθνώς και αν θα μετασχηματίσει τις δομές της δικής της οικονομίας ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στον.. ανταγωνισμό και να εξασφαλίσει την ευημερία του ελληνικού λαού. Και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι κομμάτι αυτής της διαδικασίας. Αν έτσι δούμε τα πράγματα, τότε όλη η συζήτηση περί ασημικών που τροφοδοτείται και από πολλούς συντρόφους μου, αποδεικνύεται άνευ περιεχομένου».
Ο ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) χειροκροτεί, με το πρωτοσέλιδο των Νέων το Σαββατοκύριακο, αλλά και με τον τίτλο της συνέντευξης («Ηχηρό «όχι» στον κρατισμό, ναι στο μεγάλο προοδευτικό πόλο»):  
TaNeaI
Άντε, και καλή συνέχεια στα ξεπουλήματα, λέμε εμείς, απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση και τους θαυμαστές της. Και μια απορία: Εκείνο το «κυβέρνηση της Αριστεράς» γιατί το λέτε ακόμα; Βρείτε κάτι άλλο, γιατί, πια, δεν εκνευρίζει. Είναι ανέκδοτο! 
Έχουμε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, με λίγο από Καμμένο και λίγο από μαγείρεμα για το «μεγάλο συνασπισμό» (με τη ΝΔ). Εάν το μαγείρεμα αυτό δεν βγει, τότε υπάρχει κι ο Λεβέντης, υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ ή και το Ποτάμι. Ε; Μπορείτε, πάντως, κι όλοι μαζί, αφού είστε «τολμηροί» και σας αρέσει το ξεπούλημα, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και οι υπόλοιπες «μεταρρυθμίσεις».  
Ας υπενθυμίσουμε κι ένα άλλο πρωτοσέλιδο της άλλης εφημερίδας του ΔΟΛ, πέρσι τέτοιες μέρες, όταν αποφάσισε – λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου – ν’ αγαπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με πολλά ΜΜΕ του κατεστημένου έχει ωριμάσει κι έχει περάσει σε άλλα επίπεδα. 
Vima-11-1-2015s (1)jkk
 Να θυμίσουμε κι εκείνο το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη, στο Βήμα (9/8/2015) που έγραφε πως «μοιάζει να ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα». Έχουμε την …υποψία πως ο Σταύρος Ψυχάρης ετοιμάζει ένα ακόμα σχετικό άρθρο. Αυτή τη φορά  για τον … «ήλιο – Αλέξη Τσίπρα, που μας φωτίζει»!- imerodromos.gr