ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Μετά τον Εμφύλιο

«Μετά τον Εμφύλιο» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του  ιστορικού κ. Μιχάλη Λυμπεράτου που παρουσιάζεται την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στον πιο φιλόξενο χώρο της Αθήνας, στο POLIS ART CAFE (Πεσμαζόγλου 5, αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα)
Το βιβλίο παρουσιάζουν ο ομότιμος καθηγητής  του Παντείου Πανεπιστημίου, ιστορικός κ. Προκόπης Παπαστράτης και ο αν. καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, πολιτικός κοινωνιολόγος κ. Σπύρος Σακελλαρόπουλος.
Στο βιβλίο απομυθοποιείται η συμβολή του σχεδίου Μάρσαλ στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το μετεμφυλιακό κράτος, οι διεθνείς σχέσεις εξάρτησης στις οποίες υπήχθη και το πώς και με ποια χαρακτηριστικά δημιουργήθηκαν τα κυρίαρχα αστικά στρώματα στη χώρα.
Επιπλέον, πώς όλο αυτό το καθεστώς διαιώνισε δομές πολιτικές καταπίεσης, παρά τις επί του αντιθέτου άοκνες προσπάθειες της ελληνικής Αριστεράς..
Προλογίζουν οι: Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος - Σταύρος Καλλώνης,  πρόεδρος Συλλόγου ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»
Την εκδήλωση συντονίζει η Μαρία Καλαφάτη, δημοσιογράφος