ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Κοντονής: Ο Νόμος εφαρμόζεται - Βολές κατά Αλαφούζου

Mήνυμα σε όσους «νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο» έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με αφορμή την παραπομπή 14 ατόμων που συνελήφθησαν στα επεισόδια που ακολούθησαν τη διακοπή του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια της Πολιτείας για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό «είναι και θα παραμείνει συνεχής». Mάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου μιλώντας για κάποιους «που δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους και προσπαθούν να τις μεταθέσουν σε άλλους», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης Κοντονή:
"Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας. Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους..
 έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί.
Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.
Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.
Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα."