ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

'H πληρώνετε τους εργαζόμενους ή μπαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας

Τελευταία ευκαιρία από το υπ. Εργασίας
στους Σκαναβή - Μπενέκο

Οι ιδιοκτήτες του Ελεύθερου Τύπου, Σκαναβής και Μπενέκος, δεν παρέστησαν στην καθορισμένη για σήμερα τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας (γενικός γραμματέας υπουργείου, εργαζόμενοι εργοδότες). Οι “εκδότες” θέλησαν δήθεν να σνομπάρουν την συνάντηση, και έστειλαν τον δικηγόρο τους. Είναι η δεύτερη φορά που δεν παρίστανται. Πριν από εβδομάδες, προφασίστηκαν ότι δεν μπορούσαν, και έτσι αναβλήθηκε για σήμερα. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν να πάνε, τόσο γιατί δεν θέλουν να δεσμευθούν απέναντι στους εκπροσώπους του κράτους, όσο και επειδή δεν θέλουν να δεσμευθούν σε τίποτα ώστε να συνεχίσουν να..
κρατάνε απλήρωτους τους εργαζόμενους (εδώ και σχεδόν 3,5 μήνες).
Οπως πληροφορούμαστε, στη συνάντηση ο δικηγόρος εκπρόσωπός τους επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, και δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα, ούτε και για το πότε θα πληρώσουν οι “εκδότες” τους εργαζόμενους. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Α. Νεφελούδης, διαπιστώνοντας αυτή την παρελκυστική τακτική, έστειλε τελεσίγραφο: Τους κάλεσε σε μια τελευταία συνάντηση για την ερχόμενη Τετάρτη, προειδοποιώντας πως εάν δεν έχουν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, θα τους στείλει άμεσα την Επιθεώρηση Εργασίας.
- διαβάστε περισσοτερα στο mediatvnews (ΕΔΩ)