ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Καθαρές εξηγήσεις

Μια εφημερίδα που τηρεί στάση αρχών οφείλει να δημοσιεύει τα θέματα που διασταυρώνει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ποιους θα στενοχωρήσει. Οφείλει να μη λογαριάζει το πολιτικό κόστος κανενός πολιτικού φορέα, να μην υποτάσσει την ύλη της σε δημόσιες σχέσεις ή σε πολιτικά παιχνίδια.
Μια εφημερίδα που δεν διαπραγματεύεται με συμφέροντα υποτάσσεται στο συμφέρον των αναγνωστών της, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων που ματώνουν για να κρατήσουν τις δουλειές τους, των νέων, των λαϊκών ανθρώπων που τη στηρίζουν. Μια τέτοια εφημερίδα επιδιώκουμε να είμαστε, αντιμετωπίζοντας πλήθος δυσκολιών. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε. Οχι χωρίς λάθη και αδυναμίες. Και θα συνεχίσουμε με οποιοδήποτε κόστος.
Το χθεσινό θέμα μας, για το Ασφαλιστικό, έγινε η αφορμή για την εκδήλωση μιας..
πρωτοφανούς αντίδρασης της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη και μιας ηπιότερης, του άμεσα ενδιαφερόμενου Γιώργου Κατρούγκαλου. Ως προς όσα είπε ο τέως υπουργός, διευκρινίζουμε πως η εφημερίδα μας –επειδή είναι έγκριτη, όπως ο ίδιος δήλωσε– έχει ανοικτές τις σελίδες της για να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση του Ασφαλιστικού.
Κι επειδή ο ίδιος έχει πλήρη γνώση όσων επεξεργάστηκε το υπουργείο του, είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε τις προτάσεις που εισηγήθηκαν τρίτοι, αλλά κι εκείνες που ο ίδιος υιοθέτησε και διαβίβασε τότε στον πρωθυπουργό. Αν το σχέδιο που εμείς δημοσιεύσαμε δεν απηχεί τις απόψεις του, αναμένουμε εκείνο που τις απηχεί. Οι συνταξιούχοι οφείλουν να ξέρουν τι τους περιμένει και η Αριστερά να τους πει την αλήθεια. Η εφημερίδα μας πάνω σε αυτό –όπως και σε κάθε πρόβλημα– δεν κάνει εκπτώσεις.
Σε ό,τι αφορά την κ. Γεροβασίλη, μας προκαλεί κατάπληξη η «παλαιοκομματική» αντίδρασή της. Πάει πολύ να εντάσσει την εφημερίδα μας σε «οργανωμένο σχέδιο από κύκλους, οι οποίοι απλά ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν η Αριστερά στην Ελλάδα να αποτελέσει παρένθεση».
Γνωριζόμαστε όλοι καλά σε αυτό τον τόπο. Μια συνεταιριστική εφημερίδα, που βγαίνει με την αυτοθυσία των εργαζομένων της, που δεν έχει κανένα αφεντικό και δεν μετέχει στο σύστημα διαπλοκής, μια πλατιά αριστερή εφημερίδα που πάντοτε δίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση και για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο από την εκπρόσωπό του ακόμη και προεκλογικά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Διαφορετικά, η εκπρόσωπος πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς της...
EφΣυν