ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ντινόπουλος έχασε και πληρώνει...

Το ποσό των 60.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην δήμαρχος, Αργύρης Ντινόπουλος, ως αποζημίωση στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Η Ρένα Δούρου είχε υποβάλει αγωγή στον Ντινόπουλο πέρυσι το Μάρτιο, ζητώντας 260.000 ευρώ για τις δηλώσεις του, σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι η Περιφερειάρχης ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο μάλιστα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. Μάλιστα ο Ντινόπουλος είχε εμφανίσει φωτογραφία, στην οποία ισχυριζόταν ότι απεικονιζόταν η Δούρου ως συνεργάτης του Τζοχατζόπουλου.
 Η Δούρου στο δικαστήριο είχε δεχτεί συμβιβασμό με την προυπόθεση ο Ντινόπουλος να.. της ζητήσει συγγνώμη. Κάτι, που ο δημοσιογράφος δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην συζήτηση της αγωγής.
Ως μάρτυρας τότε (τον περασμένο Απρίλιο) είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, που ανέφερε πως η Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων λέγοντας όμως πως «δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου» και ότι η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. «Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος» είχε πει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο Παπαγιαννίδης.

ΥΓ Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και αναμένεται η επανεξέτασή της από το Εφετείο.