ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Συμβουλή προς επιμένοντες

Ο Mελισσανίδης (διακρίνεται ο Φλαμπουράρης στα αριστερά του) βλέπει ΑΕΚ
Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Μια συμβουλή προς δικούς μας επιμένοντες: Όταν σας πιάνουν τα διαόλια με δικούς μας αναμένοντες, ότι πάλι μετά τις εκλογές, πάλι δικά τους θα' ναι, μην καταφεύγετε σε δραστικά μέτρα, όπως μπινελίκια, σπασίματα καρεκλών, μούντζες ή ακόμα χειρότερα παραιτήσεις. Μετά τη Σακοράφα εξάλλου, που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί γκρεμίστηκαν οι αξίες της Αριστεράς, αλλά έμεινε στην Ευρωβουλή για να τις αναστηλώσει, ακόμα και οι παραιτήσεις έχασαν εκείνο το αναστηλωτικό κάτι τις που είχαν πριν λίγο καιρό.
Ας γίνω πιο σαφής. Βλέπεις, ας πούμε, έναν πρώην, πιθανόν και μέλλοντα, υπουργό, υψηλής ασφαλώς πολιτικής νοημοσύνης, να λέει ό,τι του κατέβει στην τηλεόραση, για το θέμα των συνεργασιών. Ακούς έναν άλλο, υψηλού φάσματος και ακόμα υψηλότερου φρονήματος, να λέει ό,τι του κατέβει για τη σκουλικομυρμηγκότρυπα του Μνημονίου. Πλημμυρίζει το Διαδίκτυο με τη..
φωτογραφία ενός τρίτου, καθισμένου άαααανετα στα αριστερά -ευτυχώς!- ενός από τους ολιγάρχες που και μόνο το όνομά του μυρίζει διαπλοκή και κομπίνα.
Αν δεν αισθάνεσαι καλά όταν βλέπεις τέτοια, και σε ζώνουν τα φίδια όχι για την Κυριακή, αλλά για τη Δευτέρα, τότε δοκίμασε την αριστερή μέθοδο εποικοδομητικής στάσης. Αρχικά βρες στους κλασικούς μια φράση που ταιριάζει και κάτσε πάνω της. Για παράδειγμα: Οι άνθρωποι που παλεύουν να αλλάξουν την κοινωνία δεν είναι τέλειοι. Αν αυτό δεν αποδώσει, προχώρα σε κριτική ανάλυση με τη γυναίκα, τον έμπιστο φίλο σου ή τον συντονιστή της ΟΜ. Προσεκτικά όμως, για να μην υπονομεύσεις το ηθικό των άλλων.
Αν κι αυτό δεν αποδώσει, θυμήσου τη στάση εκείνων που στάθηκαν όρθιοι, ενώ διαφωνούσαν για πολύ πιο σοβαρά πράγματα από μια δημοσίως διατυπωμένη ανοησία, από μια γελοία προσπάθεια προβολής ή από μια ανίατη φωτογραφία. Έτσι θα προσδώσεις ηθικό βάρος στην εποικοδομητική σου στάση. Αν και πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι αμφιλεγόμενο, αφού κάποιοι μπορεί να συνεχίσουν να φιλοκαλούν μετ' ευτελείας, ενώ κάποιοι θα παλεύουν εποικοδομητικά να φιλοσοφούν άνευ μαλακίας.

Αν φοβάστε κάτι τέτοιο, πάτε στο τελικό μέτρο: Στείλτε στον Τσίπρα την παρακάτω ιστορία του κυρίου Κ: "Με τι ασχολείστε; ρώτησαν τον κύριο Κ. Κι ο κύριος Κ απάντησε: Είμαι πολύ απασχολημένος. Προετοιμάζω το επόμενο λάθος μου". Με την ελπίδα ότι αυτός θα καταλάβει...

Αυγή