ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ετοιμότητα για νέο πογκρόμ απολύσεων από εκδότες και καναλάρχες

Με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης και με αισθήματα αλληλεγγύης εκφράζει πλήρη στήριξη και συμπόρευση με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της χώρας. 
Με δεδομένη τη δικαίωση των αγώνων της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων Συντακτών και των άλλων Ομοσπονδιών και Ενώσεων του χώρου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διατηρήσουμε ψηλά το αγωνιστικό φρόνημά μας και την ετοιμότητά μας, για τη δικαίωση και των άλλων βασικών και κύριων στόχων μας:
• Την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, τη μείωση της ανεργίας και ανακούφιση των ανέργων, την επέκταση του αγγελιοσήμου και στο διαδίκτυο, την αύξηση μισθών και συντάξεων, την επιστροφή στα Ταμεία μας των κλεμμένων αποθεματικών με το μνημονιακό PSI, τη διασφάλιση..
 και βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και απόκρουση κάθε απόπειρας για ευτελισμό του Τύπου, με κρούσματα λασπολογίας και συκοφάντησης.• Όλοι μαζί, με αγωνιστική ετοιμότητα, θα αποκρούσουμε αποφασιστικά και το θρυλούμενο νέο πογκρόμ απολύσεων από εκδότες και καναλάρχες.
Η ΠΟΕΣΥ τιμώντας όλους τους ήρωες εργαζόμενους, συμμετέχει και στηρίζει όλες τις πρωτομαγιάτικες εργατικές συγκεντρώσεις και καλεί τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, να πάρουν μέρος σ’ αυτές, με διεκδικητικό αγωνιστικό φρόνημα και παλμό.

Η ΕΣΗΕΑ
Oι δημοσιογράφοι της Αθήνας συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και παλεύουν για τη Δημοκρατία, το δικαίωμα στην εργασία, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, τις ίσες ευκαιρίες και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, για μια ακόμα χρονιά, βρίσκει τους εργαζόμενους, με πρόσχημα την κρίση, να υφίστανται άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους, που είχαν κατακτήσει έπειτα από αγώνες δεκαετιών. Παράλληλα, ο αριθμός των ανέργων, ο οποίος αυξάνεται καθημερινά,  είναι πρωτοφανής και σ’ αυτούς προστίθενται εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, θύματα αδίστακτων εργοδοτών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, εξακολουθούν να κερδοσκοπούν σε βάρος τους και να καταπατούν τα εργασιακά τους δικαιώματα χωρίς κανένα περιορισμό.
Το Δ.Σ. της Ενώσεως ενώνει τη φωνή του μαζί με τους δημοσιογράφους όλης της χώρας,  καθώς και με κάθε εργαζόμενο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο, προκειμένου να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας στις επιδιώξεις των εργοδοτών και των δημιουργών της οικονομικής κρίσης και ν’ αντισταθούμε στις επιταγές των ξένων δανειστών. Διαδηλώνουμε και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε συνάδελφο, άνεργο, απλήρωτο και ζητούμε:
■Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
■Ενημέρωση υπέρ της πατρίδας και των εργαζομένων και όχι προπαγάνδα υπέρ των συμφερόντων.