ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αφεντικά στο διαδίκτυο

Τελικά όλοι όσοι πέρασαν από τον ΔΟΛ και είχαν επιτελικές θέσεις, πλέον αυτονομούνται και γίνονται οι ίδιοι αφεντικά σε Mέσα ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενοι τη διαδραστικότητα αλλά και τις ευκολίες του διαδικτύου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χρήστος Ράπτης (επιτελικό στέλεχος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στο ΒΗΜΑ) που με την ηλεκτρονική εφημερίδα άποψης, το iefimerida.gr, γρήγορα εκτοξεύτηκε στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας κάνοντας πολλά ενημερωτικά σάιτ να τον μιμηθούν.
Με τη σειρά του ο τέως γενικός διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ, Χρήστος Μεμής, μετά την αποχώρησή του από τη Μιχαλακοπούλου, επένδυσε - στην κυριολεξία- στο διαδίκτυο. Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ που έφαγε όλη του τη ζωή στις εφημερίδες, επιχείρησε την υπέρβαση και.. μπήκε βαθιά στον κόσμο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του σάιτ protagon. Ο Χρ. Μεμής, ως αφεντικό πλέον, συνομιλεί με πολλούς για τη στελέχωση της ιστοσελίδας του και υπόσχεται ότι θα δώσει αυτό που λείπει από την διαδικτυακή ενημέρωση. Περιμένουμε να το δούμε.
Μετά τους προαναφερόμενους, ανοιχτό παράθυρο στην διαδικτυακή ενημέρωση αφήνει και το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ, πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λακόπουλος. Ο αρχισυντάκτης πολιτικού (στο Βήμα), αρθρογράφος (στα ΝΕΑ) και συγγραφέας (πολιτικών μυθιστορημάτων) είχε παραιτηθεί από τον Οργανισμό τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καβγά που είχε με τον διευθυντή του 4ου ορόφου Δημήτρη Μητρόπουλο (δείτε ΕΔΩ).
Ο Γ. Λακόπουλος που αρθρογραφούσε στο protagon και στο σάιτ της Ελλης Στάη, (είχε περάσει και από το Blueland της Γιάννας) «επένδυσε» κι αυτός στο ιντερνετ και σε μια νέα διαδικτυακή εφημερίδα γνώμης. Ο τίτλος του διαδικτυακού εγχειρήματος του Γ. Λακόπουλου είναι "Ανοικτό Παράθυρο"  (http://www.anoixtoparathyro.gr/)  και, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, επιδίωξη της ηλεκτρονικής εφημερίδας  είναι «να ενισχύσει την ευρωπαϊκή υπόστασης της χώρας με την αρθογραφία προσώπων με δημόσιο λόγο, από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης».

ΥΓ: Ενας άλλος δημοσιογράφος που έχει γοητευτεί με το διαδικτυο είναι ο (μικρο)πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστος που τώρα τελευταία το έχει παρακάνει με τα σχόλιά του για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με διαρροές, ο.. πολυγραφότατος δημοσιογράφος έχει στα σκαριά μεγάλο ενημερωτικό portal.