ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Θεραπαινίδες των Ψυχάρη, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη...

Βούτσης: Στα κανάλια έπιαναν το μαγουλάκι (κι όχι μόνο) των πολιτικών!

Στην διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με τους ολιγάρχες των media αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «το πολιτικό σύστημα δεν έδωσε δείγματα και αξίες και σεβασμό ως πρόσωπα και ως κόμματα προς τα ιδιωτικά κανάλια. Αντίθετα με νομοθετικές ρυθμίσεις επαναλαμβανόμενα φερόντουσαν ως θεραπαινίδες  στο σύστημα των μιντιαρχών». Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία τομή στο χώρο των μέσων ενημέρωσης τονίζοντας πως υπάρχει ασυμβίβαστο στο θέμα της DIGEA, ενώ αναφέρθηκε και στον βασικό μέτοχο λέγοντας πως «είναι ανοιχτό θέμα δεν μπορούμε να το βάζουμε κάτω από το τραπέζι».
«Διαπλοκή πατεντάτη του πολιτικού συστήματος και κλασσικό ασυμβίβαστο των καναλαρχών,..
είναι ο πάροχος να αποτελείται από τους πέντε οι οποίοι παίρνουν το φάσμα από τον εαυτό τους», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στο ότι στην ψηφιακή πλατφόρμα οι πάροχοι προγράμματος (δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια) είναι και οι πάροχοι δικτύου μέσω της DIGEA την οποία δημιούργησαν τα ιδιωτικά κανάλια.
Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε και στην «καθιερωμένη» τροπολογία που ερχόταν κάθε 31/12 και αφορούσε την μη είσπραξη του φόρου επί του τζίρου των διαφημίσεων των τρηλεοπτικών καναλιών, η οποία είναι γνωστή ως ο «αναβαλλόμενος φόρος».
Υπενθύμισε ακόμη ο Υπουργός ότι το ΕΣΡ «έβγαζε αποφάσεις για κάτι τηλεοπτικά παιγνίδια και ερχόταν η πολιτική τάξη δύο μήνες πριν τις εκλογές και διέγραφε τα πρόστιμα, δηλαδή έβαζε μπόνους γι’ αυτά».
«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η πολιτική έγινε όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλακαναλαρχών. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Εδώ όμως είναι η ευθύνη», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και είπε χαρακτηριστικά: «Οταν πρωτοπήγαινα στα κανάλια και έβλεπα τους πολιτικούς, υπουργούς και μεγαλοστελέχη, να τους πιάνουν το μαγουλάκι και όχι μόνο, σαν να είναι άνθρωποι που τους είχαν ζητήσει χάρες, να τους βγάζουν και βρισκόντουσαν σε μια θέση συνεργασίας, μην πω και υποτέλειας»...