ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ETAΠ MME: να μπει τέλος στο «κρυφτό» και στις ιδιοτέλειες

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης «Δημοσιογραφική Ανανέωση - Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων» σχετικά με την διάθεση ή μη των  χρηματικών διαθεσίμων του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να καλυφθούν επείγουσες ταμειακές ανάγκες της χώρας:

"Η κυβέρνηση, την προηγούμενη εβδομάδα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υποχρέωσε τα ΝΠΔΔ – φορείς της γενικής κυβέρνησης, να καταθέσουν τα χρηματικά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να καλυφθούν επείγουσες ταμειακές ανάγκες της χώρας, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.
Από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαίρεσε τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, καλώντας όμως τις διοικήσεις τους να πράξουν το ίδιο, προσφέροντας ως κίνητρο υψηλότερα επιτόκια από αυτά που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες.
Παρότι το θέμα ήταν γνωστό εδώ και πολλές μέρες, οι διοικήσεις των Ενώσεών μας αλλά και..
η ΠΟΕΣΥ επέλεξαν ως στάση την εκκωφαντική σιωπή…
Άπαντες γνωρίζουν ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ άντεξε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας και ΟΥΔΕΠΟΤΕ χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Oι αιρετοί της ΔΑΕΚΔ – εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ και των ασφαλισμένων στη Β’ Διεύθυνση (πρ. ΤΑΙΣΥΤ) στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αναρωτιόμαστε για τις σκοπιμότητες που κρύβει αυτή η «αιδήμων σιωπή» στα συνήθως λαλίστατα σωματεία μας.
Την άρνησή τους να τοποθετηθούν ΔΗΜΟΣΙΑ και να ενημερώσουν τα μέλη τους γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
Με πρωτοβουλία μας, ζητήσαμε αναβολή της λήψης απόφασης στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ζητήσαμε εγγράφως από την ΠΟΕΣΥ (αρ. πρωτ. ΕΣΠΗΤ 20571/24.4.15) στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Απριλίου 2015 να καλέσει τους προέδρους όλων των Ενώσεων – μελών της για διαβούλευση, γι’ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.
Οι «κρυφές ατζέντες» και οι «παρασυναγωγές» δεν θα επιτρέψουμε να ορίσουν το ασφαλιστικό μέλλον του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του κλάδου γενικότερα.
Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το «κοινό ασφαλιστικό σπίτι» των εργαζομένων στα ΜΜΕ στάθηκε όρθιο στην κρίση και θα παραμένει όρθιο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ"