ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Οταν ο Γ. Κουρής έγινε πολυεκατομμυριούχος

«Το iTag σας καλεί να καλύψετε μεγάλα θέματα της επικαιρότητας ή να ανεβάσετε το δικό σας θέμα». Αυτό διαφημίζει το Mega μέσω της  Όλγας Τρέμη σε μια προσπάθεια να την βγάλει στο τζάμπα μη πληρώνοντας ρεπόρτερ, συντάκτες κλπ . Μάλιστα στο site βλέπει κανείς πως υπάρχουν και  προτεινόμενες θεματικές ενότητες όπως μετανάστευση, φυσικά φαινόμενα, προσωπικές ιστορίες, μαρτυρίες, αθλητισμός, παράξενα.
Κάτι παρόμοιο είχε κάνει κι ο Γιώργος Κουρής  «KONTRA News» το φθινόπωρο του 2013 όταν  προσπαθούσε να βρει τζάμπα κόσμο για να του γράφει  «KONTRA News» στην νεοεκδιδόμενη τότε εφημερίδα του. Μάλιστα είχε αποφασίσει να χορηγήσει σε 5.000 (μελλοντικούς) αναγνώστες, δημοσιογραφικές ταυτότητες συνεργάτη-ανταποκριτή!
Αυτά είναι πάνω-κάτω γνωστά, τα έγραψαν πρόσφατα οι zoornalistas. Αυτό που δεν γνωστό -και μας το θύμισε κάποιος «παλιός» του χώρου-  είναι ότι το συγκεκριμένο που επιχειρεί το MEGA, και το έχει εφαρμόσει ο Γιώργος Κουρής στην KONTRA , είναι παλαιά ιστορία: τότε που εκδόθηκε η Αυριανή, από τρεις νέους κι ένανc συνταξιούχο αιγυπτιώτη /αστέρι της δημοσιογραφίας..
Το ΚΟΥΡΗον, λοιπόν, όταν κυκλοφόρησε μοίρασε τότε και πάλι  5.000 ταυτότητες δημοσιογράφου σ' όλους τους πονεμένους που "ήθελαν να τα πουν". Κι έγινε το μπάχαλο στην αγορά εργασίας (είχε και τα θετικά του). Εκατοντάδες απ' αυτούς απορροφήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ -που ήρθε το '81 στην εξουσία- σε θέσεις, στα κρατικά κανάλια, τη Γενική Γραμματεία, στα υπουργεία ...σ' όλες τις τρύπες. Αρκετοί και αρκετές, βέβαια, έγιναν καλοί επαγγελματίες σε όλα τους.
'Οσο για τον Γ. Κουρή, απλώς έγινε πολυεκατομμυριούχους, με διάφορους τρόπους. (Το τι ΔΕΝ πλήρωσε όλα αυτά τα χρόνια απαιτείται επιτελείο ικανών ερευνητών και γερό στομάχι. Οι άλλες, οι σοβαρές δραστηριότητες, απαιτούν άλλου είδους ερευνητές από κρατικούς φορείς και Ταμεία. Επίσης, ξεχάστηκαν και τα "κουπόνια" -αλλά αφήστε το αυτό για άλλη στιγμή).
Και η πλάκα: Πολλοί δημοσιογράφοι που κατηγορούσαν στο παρελθόν τον Κουρή και τα παιδιά του, όταν γέρασαν πήγαν και δούλεψαν για λογαριασμό του...

ΥΓ Όλα ξεχνιούνται, γαμώτο...