ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η Μέρκελ με τους ναζί στον Παρθενώνα

Με εξώφυλλο την Ανγκελα Μέρκελ να εικονίζεται ανάμεσα σε αξιωματικούς των ναζί, με φόντο τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που έχει τίτλο «Η Γερμανική Υπερδύναμη» και υπότιλο «Πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι τους Γερμανούς».
Η γερμανίδα καγκελάριος, με ένα φωτεινό κίτρινο παντελόνι κι ένα πράσινο σακάκι, ξεχωρίζει χρωματικά από το ασπρόμαυρο φόντο, στο πρωτοσέλιδο του Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού, το άρθρο που υπογράφεται από τη συντακτική ομάδα του Spiegel έχει τίτλο «Το τέταρτο Ράιχ» και αναφέρεται εκτενώς στις συγκρίσεις που γίνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης ανάμεσα στους ναζί και την σημερινή πολιτική ηγεσία της Γερμανίας. Μάλιστα στη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, διακρίνεται ένα γκράφιτι της Αγκελα Μέρκελ που έχει..  ζωγραφισμένο το μουστάκι του Χίτλερ.
«Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του άρθρου, στο οποίο γίνεται αναφορά και στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.
Στο αφιέρωμα του Spiegel περιλαμβάνεται ακόμη ένα άρθρο για τις γερμανικές επανορθώσεις και το ζήτημα του κατοχικού δανείου, καθώς και ένα ακόμη άρθρο για την περιβόητη χειρονομία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον υψωμένο δάκτυλο και τη συζήτηση γύρω από το επίμαχο βίντεο και τη σάτιρα που ακολούθησε.