ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Νέα αναστάτωση στου Μπόμπολα

Απολύσεις, νέες ατομικές συμβάσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών  

Ως ενέργεια με σημασία για τις κινήσεις του συγκροτήματος Μπόμπολα στον εκδοτικό χώρο εκτιμάται η… απόσυρση του ονόματος του Φώτη Μπόμπολα, διευθύνοντος συμβούλου της εκδοτικής εταιρείας, από την ταυτότητα της εφημερίδας «Έθνος», όπου αναγραφόταν ως «εκδότης». Στη νέα ταυτότητα δεν υπάρχει ούτε το όνομα της Ειρήνης Μανουσάκη, και αυτό ήταν που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη. Μόλις πριν από 20 μέρες ο Φώτης Μπόμπολας παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Γιώργο Μπόμπολα στην ηγεσία του εκδοτικού ομίλου, αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Πήγασου.
Η διαγραφή του από την ταυτότητα της εφημερίδας συνέπεσε με έναν νέο γύρο απολύσεων και μειώσεων στο συγκρότημα αλλά και με την πώληση τίτλων περιοδικών του. Ύστερα από περίπου 15 απολύσεις το τελευταίο δίμηνο, το συγκρότημα προχωράει σε νέες ατομικές συμβάσεις στο..
εμπορικό τμήμα, ζητώντας παράλληλα μείωση αποδοχών κατά 10%.
Στο εκδοτικό συγκρότημα υπάρχει ανησυχία πως το νέο κύμα ατομικών συμβάσεων θα επεκταθεί και στο προσωπικό των εφημερίδων, στους δημοσιογράφους και στο διοικητικό προσωπικό.
- πηγή: typologies