ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

«Αποτελεί για μένα τιμή το ότι ο Μπέος με έχει στοχοποιήσει»

Νέες απειλές κατά δημοσιογράφων - Στο κενό η προσπάθεια φίμωσης από το δήμαρχο Βόλου

Επαναλαμβανόμενες είναι οι επιθέσεις κατά επαγγελματιών δημοσιογράφων της Μαγνησίας από το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος με χυδαίες εκφράσεις και ενέργειες προσπαθεί να φιμώσει όσους ελέγχουν και δημοσιοποιούν τα πεπραγμένα του.
Ο κ. Μπέος στοχοποίησε δημόσια για μια ακόμη φορά δημοσιογράφο και συγκεκριμένα την Κατερίνα Τασσοπούλου αποκαλώντας την “δημοσιογραφικό σκουπίδι” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Κι αυτό γιατί η δημοσιογράφος... διανοήθηκε να τον ρωτήσει πριν… από ένα μήνα σε τηλεοπτική συνέντευξη, εάν θα διεκδικήσει το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας για την πόλη.
Η δημοσιογράφος σε επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε (Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αποτελεί για μένα τιμή το γεγονός ότι ο κ. Μπέος με έχει στοχοποιήσει από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να βγει από το σκοτεινό χώρο..
του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο ξέφωτο της πολιτικής.(...)
 Το πρόβλημα στο Βόλο δεν είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσεται από τον κ. Μπέο σε μένα, ή στον Γ. Καρεκλίδη, την Ειρ. Θεοδωροπούλου, ή τον Δ. Μαρέδη. Το πρόβλημα στο Βόλο είναι ότι υπάρχει απροκάλυπτη επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας. Και ειλικρινά θλίβομαι που συνάδελφοί μου στη Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών, δεν έχουν αντιδράσει δυναμικά ως όφειλαν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Καθαρές κουβέντες: Πλέον η σιωπή και η ανοχή σημαίνουν συνενοχή. Κι αν η καμπάνα σήμερα χτυπάει για μένα, είναι σίγουρο πως αύριο θα κτυπήσει για άλλους συναδέλφους. Και για την πόλη ολόκληρη».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις πρακτικές Μπέου και δηλώνει ότι στέκεται δίπλα τόσο στη διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, όσο και στους εργαζόμενους που δέχονται τις ανοίκειες επιθέσεις του δημάρχου Βόλου. Η ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι θα δώσει μαζί με αυτούς κοινό αγώνα για την ελευθεροτυπία, η οποία τόσο βάναυσα βάλλεται από τον κ. Μπέο.