ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αθώοι οι Βουλέλης και Ψαρράς

Τους είχε μηνύσει ο Κασιδιάρης...

Αθωώθηκαν ο διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νικόλας Βουλέλης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, μέλος της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός», μετά την εκδίκαση της μήνυσης -μία από τις πολλές εγκλήσεις χρυσαυγιτών εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων- που είχε υποβάλει ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
 Η ναζιστική οργάνωση με την μήνυση επιχείρησε να αποκρούσει τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της, τα οποία περιέχονται στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της ΕφΣυν, και να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή στην επικείμενη δίκη, με το επιχείρημα «τους έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη».
Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους με το σκεπτικό ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο,  στο οποίο εμφανίζεται ο Κασιδιάρης να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το..
ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς,  δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί «αρχείο». Και κατ΄επέκταση, θα πρέπει οι κατηγορούμενοι να απαλλαχθούν από την κατηγορία της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Αναφορικά με την πράξη της εξύβρισης, η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε ότι, σταθμίζοντας αμφότερα τα συμφέροντα των κατηγορουμένων και του εναγομένου με το ρεπορτάζ, πρόκειται για αυστηρή κριτική για πρόσωπο του δημόσιου βίου και δη βουλευτή που είχε σκοπό την ενημέρωση του κοινού και όχι την εξύβριση.