ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΡΙΤ: παραιτήθηκε ο Ανδρέας Ζούλας

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αγία Παρασκευή - Τι λέει ο Φορτσάκης

Παραιτήθηκε από μέλος του Εποπτικού  Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ο Ανδρέας Ζούλας συμπαρασύροντας έτσι όλο το
συγκεκριμένο θεσμικό όργανο στην αυτοδιάλυσή του.
Και τούτο διότι μετά την παραίτηση του Χρήστου Χωμενίδη και την προ έτους παραίτηση του πρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Σ. Σιμόπουλου (για προσωπικούς λόγους), το Εποπτικό Συμβούλιο μένει πια με τέσσερα μέλη και ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ (4173/13) ορίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερα από πέντε.
Στην επιστολή της προαναγγελθείσας παραίτησής του o δημοσιογράφος αναφέρεται στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Οκτωβρίου όπου κατέστησε σαφές ότι πρόθεσή του ήταν να παραιτηθεί και να δημοσιοποιήσει τους λόγους παραίτησής του – αμετάκλητης αυτή τη φορά – αν δεν γινόταν καταγγελία των κυβερνητικών παρεμβάσεων και των απαράδεκτων συνθηκών λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.
Ο Ζούλας αναφέρει σχετικά: «(...)Στην πολύωρη συζήτηση κατέδειξα με απόλυτη επάρκεια και με στοιχεία τόσο τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, όσο και τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες, η συλλειτουργία των οποίων μετατρέπει τη ΝΕΡΙΤ από φορέα ενημέρωσης σε όργανο εξυπηρέτησης..
σκοπιμοτήτων.Το ομόφωνο κείμενο στο οποίο καταλήξαμε για την καταγγελία των παρεμβάσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αποφασιστικής αλλαγής πορείας της ΝΕΡΙΤ, αρχής γενομένης από το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή ενώ καταδικάζει απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, κρατήθηκε μυστική.(...)».
- διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης του Α. Ζούλα στις typologies 
UPD 
Aπό τον πρόεδρο του Εποπτικού της ΝΕΡΙΤ λάβαμε διευκρινίσεις: «Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρτήσεις ιστολογίων που αφορούν σε παραιτήσεις μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Φορτσάκης διευκρινίζει ότι ουδέποτε κατέθεσαν παραίτηση τα μέλη του, κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη και ο κ. Σίμος Σιμόπουλος. Ως εκ τούτου και βάσει των προβλεπομένων από τον νόμο 4173/2013 (άρθρο 8, παρ. 8) το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ λειτουργεί νόμιμα υπό την παρούσα σύνθεσή του.»