ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στον ΕΔΟΕΑΠ

Aπό τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 ξεκινά ο ΕΔΟΕΑΠ το δωρεάν αντιγριπικό  εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη. Η περίοδος της εποχικής γρίπης διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.
Όπως επισημαίνεται, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε ποσοστό 80% περίπου και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης .
Η Ιατρική Υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δεχθεί τους ασφαλισμένους από τις 09.00 το πρωί έως τις 18.00 απόγευμα στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Σισίνη 18 και  Ηριδανού με την προσκόμιση παραπεμπτικού του  θεράποντος ιατρού ( Παθολόγου ΕΔΟΕΑΠ ή ιδιώτη). Τα παιδιά..
θα εμβολιάζονται από τις 14.00-18.00 στο Παιδιατρικό Ιατρείο στον 1o όροφο.
Επισημαίνεται ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο ανήκουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα όπως: καρδιακά νοσήματα, άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες ,σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφροπάθεια,  νευρομυϊκές παθήσεις κ.ά.