ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Οι «ηλικιωμένες», ο ρατσισμός κι ένα... Μεγάλο κανάλι

"(...) Εμβρόντητη, έμαθα ότι διευθυντικό στέλεχος της ενημέρωσης Μεγάλου καναλιού με περιέγραψε... γραπτώς ως ηλικιωμένη και άρα ανίκανη για τις ειδήσεις του (εν άγνοια μου και χωρίς να ενδιαφέρομαι για το θέμα)... και όχι μόνον εμένα. Η ρατσιστική ηλικιακή αναφορά περιείχε κι άλλες κυρίες. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι γενικό... και ό,τι αυτό σημαίνει ως αμιγώς ρατσιστική αντίληψη σε μια κοινωνία που πρέπει να ξεφύγει από τη δαγκάνα του «χρυσαυγιτισμού»".
Αυτά γράφει στο TheToc η Ελλη Στάη απαντωντας ουσιαστικά σε διευθυντικό στέλεχος του Mega (πολλοί εικάζουν πως πρόκειται για τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο), σε σχέση με τις συσκέψεις στο κανάλι της Μεσογείων για την τύχη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Σε αυτές τις συσκέψεις ένας από τους μετόχους πρότεινε και τη Στάη για να αντιδράσει ο διευθυντής με χαρακτηρισμούς του στιλ «τηλεπαρουσιάστρια της προ-προηγούμενης γενιάς».
Η Στάη στο άρθρο της στο TheToc συνεχίζει τονίζοντας:..
»Εκτός από εμβρόντητη, έμεινα και έντρομη, διαπιστώνοντας ότι το αυγό του ρατσισμού κατά των γυναικών δεν επωάζεται μόνο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε γραφεία των media.
Χρησιμοποιώ αυτό το περιστατικό για να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα «νέο φεμινισμό». Γιατί εκτός από εμβρόντητη, έμεινα και έντρομη, διαπιστώνοντας ότι το αυγό του ρατσισμού κατά των γυναικών δεν επωάζεται μόνο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε γραφεία των media.
Κι αν τέτοιες αντιλήψεις υπάρχουν στον εμφανή κόσμο των media, είναι προφανές ότι διαπερνούν όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας (δεν έχει περάσει και πολύς καιρός που στην ίδια τη Βουλή ακούσαμε για... καλτσοδέτες και υπονοούμενα για ανικανοποίητες γυναίκες...)"
- διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ελλης Στάη υπό τον τίτλο
 Χρυσαυγιτισμός στα Media - Οι «καλτσοδέτες», οι «ηλικιωμένες», ο ρατσισμός κι ένα... Μεγάλο κανάλι.