ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

«Θα σκοτώσω εσένα, τη γυναίκα και τα παιδιά σου»!

Καταγγελίες-σοκ για τον Γιάννη Κομπότη από τον πρώην παίκτη του Λεβαδειακού Ολιβιέ Καπό

Σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες περί μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απειλών και στημένων αγώνων. Ο Γάλλος άσος Ολιβιέ Καπό, που έπαιζε για ένα χρόνο στον Λεβαδειακό, ήταν αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «So Foot» για την εμπειρία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 Ο Καπό έκανε λόγο για περίεργα αποτελέσματα και περίεργες... καθυστερήσεις στα ματς προς το τέλος της χρονιάς, ενώ απορεί πως ο Λεβαδειακός τερμάτισε ένατος, αν και πήρε μόλις έναν βαθμό εκτός έδρας όλη τη χρονιά. Παράλληλα, ανέφερε πως ο σύλλογος διοικούταν σαν τη μαφία.
Το πλέον συγκλονιστικό όμως είναι οι καταγγελίες του Καπό ότι ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, απείλησε τη ζωή του ιδίου της γυναίκας του και των παιδιών του. Ο Καπό αναφέρει χαρακτηριστικά:..
«Υπήρξαν απειλές για τη ζωή μου από τον πρόεδρο της ομάδας. Πριν από ένα παιχνίδι, ήρθαν στο σπίτι μου κάποιοι άνθρωποι, γείτονες, που ζήτησαν να πάρω κόκκινη κάρτα. Το είχαν παίξει στο στοίχημα και θα μου έδιναν μερίδιο από τα κέρδη. Και ο πρόεδρος, που τα ήξερε όλα από την αρχή, με πήρε τηλέφωνο μια μέρα πριν τον αγώνα και με ρώτησε αν δεχόμουν την προσφορά. Του είπα πως είμαι νομοταγής και δεν κάνω τέτοια πράγματα κι αν νόμιζε πως είμαι διεφθαρμένος, καλύτερα να έφευγα από την ομάδα. Τότε μου απάντησε: ‘Δεν θα πας πουθενά γιατί θα σκοτώσω εσένα, τη γυναίκα και τα παιδιά σου. Δεν θα ξαναδείς την οικογένειά σου’. Τελικά έπαιξα στο ματς, χάσαμε και γύρισα σπίτι. Νομίζω πως ο πρόεδρος θέλει να τεστάρει τους παίκτες, να τους τρομοκρατεί. Είναι δραματικό. Δείχνει για το τι είναι ικανοί, δεν είναι αυτό ποδόσφαιρο.  Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο».
Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με τις καταγγελίες του «καίει» ακόμη περισσότερο τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, ο οποίος έχει κληθεί ήδη ως ύποπτος από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα στην υπόθεση συγκρότησης «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τις καταγγελίες Καπό που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αθλητικών εισαγγελέων, οι οποίοι έχουν αναλάβει να καθαρίσουν τον χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα ο Αρ. Κορέας ετοιμάζεται να στείλει συνεργάτη του στη Γαλλία για να πάρει κατάθεση από τον Καπό, έτσι ώστε να έχει στα χέρια του περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.