ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Oι γίγαντες της δημοσιογραφίας

Απορία: στις συσκέψεις στο Mega αντί να συζητούν τις ειδήσεις που θα προβάλλουν (όπως σε κάθε δημοσιογραφικό μέσο) λένε για τις ειδήσεις που θα αποκρύψουν;
Μετά το Γιάννη Πρετεντέρη, να και η Μαρία Σπυράκη, να αποκαλύπτει πως δεν έλεγε την αλήθεια στον κόσμο. Μήπως το έχουν σύστημα εκεί στη Μεσογείων; Ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε στο iefimerida.gr, στις 25 Ιανουαρίου 2013 με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ο Ψυχρός Εμφύλιος / Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα» (σε άλλους αναφέρεται, μη νομίζετε). Τότε είπε το περίφημο, «όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο (το χρέος), αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι.. σωστό». Και αυτός, ο άοκνος υπηρέτης της δημοσιογραφίας, δεν το έλεγε. Άκρα του τάφου σιωπή (1).
Η Μαρία Σπυράκη με τη σειρά της μίλησε στις 16 Απριλίου στο «Κρήτη TV». Και τι είπε; Πως κι αυτή απέκρυπτε ειδήσεις. «Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είχε bank run ανάμεσα στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου 2012» δήλωσε. «Αυτό, ένας άνθρωπος στη θέση μου, δεν θα μπορούσε να το πει ποτέ. Τότε έφευγαν αεροπλάνα από την Ελευσίνα, πήγαιναν στην Ιταλία κι επέστρεφαν με μετρητά που διοχετεύονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ». Άκρα του τάφου σιωπή (2).
Μάλιστα. Να τα βλέπουν ο Guardian και η Washington Post που βραβεύτηκαν με το βραβείο Πούλιτζερ επειδή δημοσίευσαν τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, σχετικά με τα σχέδια κατασκοπείας, υποκλοπών και παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής των πολιτών από την Υπηρεσία Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA). Να καταλάβουν τι δημοσιογραφία κάνουν αυτοί οι καψεροί και τι εμείς, οι γίγαντες.
Δημήτρης Κανελλόπουλος / e-tetradio