ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο Μιχαλολιάκος κήρυξε πόλεμο σε Μαρινάκη – Μώραλη

Στην επίθεση πέρασε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, μέσα από την εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Είναι η πρώτη φορά που ο Β. Μιχαλολιάκος επιτίθεται με τόσο «σκληρές» εκφράσεις εναντίον των Μαρινάκη – Μώραλη, καθώς μέχρι τώρα, από τότε που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα Μώραλη, κρατούσε χαμηλούς τόνους.
«Αυτή η νοοτροπία 'εγώ ο επιχειρηματίας έχω πάρει την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα πάρω και τον δήμο με.. έναν υπάλληλό μου' δεν έχει στοιχεία Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Μιχαλολιάκος
«Έχουμε μια απόπειρα εισβολής με το άθροισμα των αποτυχημένων, κάτω από την ομπρέλα ενός, που θέλει και την πόλη ως λάφυρο. Το άθροισμα του χθες δεν μας οδηγεί στο αύριο, μας οδηγεί κατ' ευθείαν στο προχθές», απάντησε σε άποψη ακροατή ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια των οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να αλώσουν την πόλη ως λάφυρο και ζήτησε «πολύ δυνατή εντολή» για την προστασία της τιμής και της υπόληψης του Πειραιά, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε πρόταση ακροατή για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους προκειμένου να αποσαφηνίσουν ορισμένοι τη θέση τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, απάντησε: «Δεν είναι αντίπαλοί μου οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι μέχρι τις 18 Μαΐου. Άλλοι θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι όχι. Το φαινόμενο να 'αγοράζει' μαζί με τις μετοχές της ομάδας μας και την ψυχή και τους ανθρώπους δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δεν τους 'αγόρασε' κανείς. Ούτε ο Νταϊφάς ούτε ο Γουλανδρής. Δεν θεώρησαν ότι είναι τσιφλίκι τους. Δεν υπάρχει χώρος να δεχθεί η Ελλάδα ένα κακέκτυπο Μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά. Και μάλιστα μπερλουσκονισμός διά του υπαλλήλου του. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Μώραλη, αλλά υπάλληλος είναι. Η εντολή που πήρε είναι αυτή. Αυτή η νοοτροπία όμως 'εγώ ο επιχειρηματίας έχω πάρει την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα πάρω και τον δήμο με έναν υπάλληλό μου', δεν έχει αισθητική Δημοκρατίας, δεν έχει στοιχεία Δημοκρατίας. Αυτή τη νοοτροπία ότι 'με τα χρήματα όλα τα αγοράζω' δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι ψυχές των ανθρώπων δεν μπορούν να αγοραστούν. Προπαντός δεν μπορεί κανείς να 'αγοράσει' τον υπερήφανο πειραϊκό λαό».
Παράλληλα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος άφησε αιχμές και για την παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση του Γ. Μώραλη λέγοντας πως «στην παλαιά Ν.Δ. -τη μεγάλη- στη βάση έχω αυτοδυνάμως την απόλυτη επιρροή. Είναι δυνατόν πολιτικοί σημερινοί να διαρρήξουν τη σχέση που έχω εγώ με την εκλογική βάση της παλαιάς μεγάλης Ν.Δ.; Είναι πολύ αδύναμοι να το κάνουν, ακόμα και αν το ήθελαν. Κάποιοι μπορεί να αποσύρουν υποψηφιότητες, νόμιζαν ότι με την επικοινωνιακή καταιγίδα θα πάνε καλά, τέταρτοι είναι».

Χριστίνα Παπασταθοπούλου / efsyn.gr