ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το σακάκι του Ιωαννίδη

Στις 13 Φεβρουαρίου 1993, λίγο πριν τις 8 μ.μ, ο Γιάννης Ιωαννίδης έβγαλε το σακάκι του και το προσέφερε επιδεικτικά στον Σταύρο Τσανίδη. Το γεγονός δεν θα ελάμβανε ιστορικές διαστάσεις αν ο Τσανίδης ήταν μετρ εστιατορίου ή ιδιοκτήτης καθαριστηρίου. Όμως Τσανίδης ήταν διαιτητής μπάσκετ και το περιστατικό έλαβε χώρα στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ.
Έτσι συμβαίνουν αυτά. Ξαφνικά. Χωρίς σχέδιο και σκηνοθεσία. Κάθε μεγάλος άνδρας κάνει μία κίνηση, μία χειρονομία, που προσδίδει θεατρικότητα στην ιστορική προσωπικότητα. Ο Αλέξανδρος έκοψε τον γόρδιο δεσμό. Ο Ιούλιος Καίσαρας διέβη τον Ρουβίκωνα. Ο Ιωαννίδης έδωσε το σακάκι του στον Τσανίδη. Είκοσι χρόνια..
μετά, τέτοιες μέρες πέρσι, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε μία κοπή πίτας. Αυτή τη φορά ο Ιωαννίδης έδωσε στον Τσανίδη ένα κομμάτι βασιλόπιτα και μία τιμητική πλακέτα. Όσοι το είδαν δεν ρίγησαν, απλώς. Είχαν σπασμούς. Δεν ξέρω πώς πέρασε ο Τσανίδης αυτήν την εικοσαετία. Πιθανότατα να έσερνε, σαν μπάλα δεμένη στο πόδι, την αγωνία για τα μούτρα που του κράταγε ο Ιωαννίδης. Εν προκειμένω μας είναι αδιάφορο.
Όλοι, όμως, γνωρίζουμε τι έκανε ο Ιωαννίδης αυτά τα χρόνια. Κέρδισε μερικούς εγχώριους τίτλους αν και δεν ευτύχησε να επιτύχει καμία διεθνή διάκριση. Και μετά αποχώρησε από τον πάγκο για να πάρει θέση στην εξέδρα των επισήμων ως πολιτικός.
- διαβάστε τι γράφει στη συνέχεια ο Citizen Κώστας Γιαννακίδης ΕΔΩ