ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Στη δημοσιότητα τα ονόματα δημοσιογράφων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα με τραπεζικά δάνεια...

Δώστε στη δημοσιότητα ονόματα δημοσιογράφων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα τραπεζικά δάνεια (ΤΤ κλπ) προκειμένου να αποφευχθεί η κατασυκοφάντηση ολόκληρου του κλάδου, που αυτή τη στιγμή, μετρά εκατοντάδες ανέργους και άπορους εργαζόμενους. Αυτό ζητάει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, που παρακολουθεί πληροφορίες και δημοσιεύματα, που εμπλέκουν και δημοσιογράφους στα εξεταζόμενα σκάνδαλα με τα τραπεζικά δάνεια.
Είναι αυτονόητο, ότι τυχόν ανάλογες περιπτώσεις αποδοκιμάζονται απόλυτα, καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με την δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και με την επιβαλλόμενη.. στοιχειώδη κοινωνική συμπεριφορά.
Προκειμένου όμως να αντιμετωπισθούν με υπευθυνότητα τέτοια νοσηρά φαινόμενα, αναφέρει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, θα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα ονόματα και συγκεκριμένα στοιχεία. Έτσι, θα αποφεύγεται η κατασυκοφάντηση ολόκληρου του κλάδου, που αυτή τη στιγμή, μετρά εκατοντάδες ανέργους και άπορους εργαζόμενους.