ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δικαστική περιπέτεια χωρίς τέλος για την οικογένεια Γ. Κουρή

Αθώος ο Ανδρέας Γ. Κουρής για τα χρέη του Alter προς το ΙΚΑ

Aθώoς ο Ανδρέας Γ. Κουρής για την υπόθεση των οφειλών του Alter προς το ΙΚΑ. Το δικαστήριο δέχθηκε πως δεν ήταν εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Ελεύθερης Τηλεόρασης” και επομένως δεν έφερε διοικητική ευθύνη.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Θέμης Σοφός με δήλωσή του γνωστοποίησε: «Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2014, τον Ανδρέα Κουρή του Γεωργίου από την κατηγορία της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ, ποσού 1.996.459,09 Ευρώ, οφειλομένων από την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» (ALTER CHANNEL), δεχόμενο ότι ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Αντιπρόεδρος χωρίς εκτελεστικές ή εκπροσωπευτικές της εταιρείας αρμοδιότητες».
Οι δικαστικές περιπέτειες της οικογένειας Κουρή, που συνεχίζονται, ξεκίνησαν τον Απρίλιο..
του 2012 όταν συνελήφθη ο Γιώργος Κουρής στο Ψυχικό για οφειλές προς το Δημόσιο.
Τον Μάρτιο του 2013 η εισαγγελική έρευνα για τα εικονικά τιμολόγια του ALTER και ακόμη 
τριών εταιριών που συνδέονται με το κανάλι, είχε κλείσει με διώξεις. Ετσι στις 27 Μαρτίου 2013, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, ο  Γιώργος Κουρής και ο γιος του, Ανδρέας. Αμφότεροι κατηγορήθηκαν
για το κακούργημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών από το ALTER, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση προφυλακιστέος είχε κριθεί κι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑLTER Κώστας Γιαννίκος.Στις 10 Μαΐου του 2013, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχτηκε υπέρ της αποφυλάκισης των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή και η προσωρινή κράτησή τους αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους. Ο Ανδρέας Γ. Κουρής  μαζί με τον πατέρα του είχαν κατηγορηθεί  για το κακούργημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών από το ALTER, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση προφυλακιστέος είχε κριθεί κι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑLTER Κώστας Γιαννίκος.
Ο Γιώργος Κουρής  είχε συλληφθεί πάλι προ μηνός (14/ 01/2014) καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 εντάλματα σύλληψης που αφορούσαν χρέη περίπου 2.500.000 ευρώ, προς το Δημόσιο. Τότε μέσα από το πρωτοσέλιδο της  της Kontra News, της εφημερίδας που άνοιξε  στη θέση της παλιάς Αυριανής, ο Κεφαλονίτης ρωτούσε: «Εμένα ρε παιδιά γιατί με συλλάβατε;».
Βέβαια ο Γ. Κουρής  στα δικαστήρια σε ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί τον πιάσαν» απάντησε πολύ απλά: «Γιατί χρωστάω παιδί μου. Ξέρεις εσύ κανέναν που με αυτή τη κρίση να μη χρωστάει;».
Ο Γ. Κουρής είχε αφεθεί τότε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 18 Μαρτίου.