ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Εψαχναν τον «Επενδυτή» και δεν τον έβρισκαν...

Με ευθύνη των δυο ιδιοκτητών του «Επενδυτή» η εφημερίδα δεν βρίσκεται αυτό το Σάββατο στα περίπτερα κι όπως πάει δεν θα βρίσκεται ούτε το ερχόμενο... Οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, που απεργούν από την περασμένη Δευτέρα, σε νέα συνέλευσή που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6/12 αποφάσισαν να καλέσουν τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) να κηρύξουν νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη (9 και 10 Δεκεμβρίου). Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων (από 3 έως 7 μήνες, συν το επίδομα θερινής αδείας).
Το κλίμα και στην άλλη εφημεριδα των Σκαναβή- Μπενέκου, τον Ελευθερο Τύπο είναι το ίδιο βαρύ. Ο μεν Δ. Μπενέκος είναι άφαντος, ο δε Αλ. Σκαναβής δεν μπορεί με τίποτε να ελέγξει την κατάσταση. Μάλιστα ο εκ των διευθυντών του «συγκροτήματος» Δ. Δουρής αντάλλαξε βαριές..  .
κουβέντες με τον Αλ. Σκαναβή όταν ο εκδότης αρνήθηκε να συζητήσει τα περί εξόφλησης μερικών από τα δεδουλευμένα.
Οι εργαζόμενοι στον Επενδυτή που αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή  αναφέρουν:..
Προς: Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ
Αθήνα,
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, που βρίσκονται σε απεργία από την περασμένη Δευτέρα, σε συνέλευσή που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6/12 αποφάσισαν να καλέσουν τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) να κηρύξουν νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη (9 και 10 Δεκεμβρίου) με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων (από 3 έως 7 μήνες, συν το επίδομα θερινής αδείας).
Στις οχλήσεις μας προς την ιδιοκτησία της εφημερίδας πάνω στο ελάχιστο αίτημα για καταβολή δεδουλευμένων μέχρι και τον Σεπτέμβριο ανταποκρίθηκε μόνο ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας DBAS AE, ο διευθύνων σύμβουλός της Αλέξης Σκαναβής, ενώ ο έτερος, Δημήτρης Μπενέκος δεν έχει ανταποκριθεί ούτε στις προσκλήσεις των συνδικαλιστικών μας ενώσεων. Σε συνάντηση με την επιτροπή των εργαζομένων ο Α. Σκαναβής επανέλαβε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί παρά για την καταβολή μόνον δύο 15ημέρων εντός του μήνα, με προϋπόθεση ότι θα λυθεί η απεργία και θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα.
Η συνέλευση των εργαζομένων εκτίμησε ότι η απάντηση αυτή δεν ανταποκρίνεται ούτε στο minimum του αιτήματός μας και δεν συμβάλλει σε άρση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουμε περιέλθει, αδυνατώντας να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες.
Η συνέλευση των εργαζομένων ζητάει από τις ενώσεις, σε συνεργασία με την επιτροπή των εργαζομένων, να καλέσουν και πάλι τους δύο συνιδιοκτήτες της εφημερίδας «Επενδυτής», ανεξάρτητα από την έκβαση της διαφωνίας τους για το επιχειρηματικό «διαζύγιο» που έχουν προαναγγείλει, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων, αλλά και της ίδιας της εφημερίδας που με δική τους ευθύνη δεν βρίσκεται αυτό το Σάββατο στα περίπτερα.
Οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή» θα εξετάσουν την όποια εξέλιξη σε νέα συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία της εφημερίδας.
 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»