ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Σε κυνηγούς κεφαλών μετατρέπει τους εφοριακούς η τρόικα

Σε κυνηγούς κεφαλών με μπόνους που μπορούν να φτάνουν ακόμα και τις 150.000 ευρώ μετατρέπει η τρόικα 12.000 υπαλλήλους της εφορίας.
Επί της ουσίας το ΔΝΤ προτείνει να καταργηθεί το υπάρχον σύστημα στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ένας υπάλληλος να έχει μια σταθερή αμοιβή και να προάγεται ανά τρία χρόνια ανεξάρτητα από την απόδοσή του.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι αποδοχές του εφοριακού θα εξαρτώνται άμεσα από την απόδοσή του και την ικανότητά του να εισπράττει μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια τους φόρους που θα του επιβάλλονται ως στόχος.
Οι υπάλληλοι θα απολαμβάνουν μπόνους (και όχι επιδόματα) ως ποσοστό επί του συνολικού τζίρου.. 
των εισπράξεων, που μπορεί να φτάνει ακόμα και τις 150.000 ευρώ. Το ύψος αυτού του μπόνους δεν θα είναι το ίδιο για όλες της εφορίες της χώρας.
Μικρότερα, αλλά γενναία μπόνους θα έχουν οι ελεγκτές και όλοι οι υπάλληλοι (δικαστικό τομέα κ. ά) που στελεχώνουν την εφορία.
Tην ίδια ώρα με το πάτημα ενός κουμπιού και το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει την online διασύνδεση των ΔΟΥ με τις τράπεζες, οι εφοριακοί θα μπορούν να βάζουν χέρι στους λογαριασμούς όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη (διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Μακρυγιάννη για το πως θα γίνεται η αυτόματη κατάσχεση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων).