ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Oπως οι παππούδες τους οι χίτες...

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης:

Ο Παύλος Φύσσας, 34 ετών, αντιφασίστας, μουσικός, εργάτης έπεσε νεκρός από τα μαχαίρια των φασιστών. Ένας νεκρός δικός μας, ένας από την τάξη μας, ένας άνθρωπος από το δικό μας "στρατόπεδο", απ' αυτούς που επιλέγουν να αγωνίζονται. Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες και τα συνεχή χτυπήματα με την ανοχή της κοινωνίας, οι ναζί της χ.α. ξεκινούν τον πραγματικό τους "αγώνα" που δεν είναι άλλος από το χτύπημα της εργατικής τάξης και την..
υπεράσπιση των συμφερόντων των αφεντικών. Πάντα αυτό το ρόλο είχαν οι εθνικιστές, οι ναζί και οι φασίστες, πάντα αποτελούσαν την πέμπτη φάλαγγα του καπιταλισμού.
Όσο αυξάνονται οι αντιδράσεις, όσο το ταξικό κίνημα δυναμώνει, όσο η ταξική πάλη κερδίζει το χαμένο έδαφος, τόσο θα αυξάνονται και οι επιθέσεις του αντιδραστικού - ακροδεξιού τόξου. Οι στόχοι τους είναι η τρομοκράτηση του κομματιού της κοινωνίας που αντιστέκεται καθώς και το τσάκισμα της Εργατικής τάξης. Θα κάνουν και χειρότερα, όπως οι παππούδες τους οι χίτες, οι ταγματασφαλίτες, οι γερμανοτσολιάδες, οι μάϋδες ή όπως αλλιώς ονομάζονταν στο πέρασμα των χρόνων οι κάθε λογής παρακρατικές οργανώσεις. Σφαγείς, κατσαπλιάδες κι αποβράσματα σε συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυφά, πάντοτε όμως με τον ίδιο σκοπό.
Το περιμέναμε αυτό το χτύπημα. Το φοβόμασταν. Άλλα όσο κι αν το περιμέναμε δεν παύει να μας σοκάρει και να μας οργίζει ταυτόχρονα. Το κράτος και το παρακράτος σε αγαστή συνεργασία επιδιώκουν την καταστολή του κινήματος αντίστασης και ο Σεπτέμβρης αυτός δείχνει ένα πράγμα: ο χειμώνας που έρχεται θα είναι θερμός! Τόσο από την πλευρά των κοινωνικών και ταξικών αγώνων όσο και από την πλευρά της καταστολής τους.
Μετά τη διαδήλωση της ΔΕΘ είχαμε 140 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, αποτέλεσμα μιας αναίτιας και λυσσασμένης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής. Λίγες μέρες μετά την επίθεση του κρατικού μηχανισμού κι ενώ ένα απεργιακό κύμα πλησιάζει, ακολούθησε η επίθεση του παρακράτους. Πρώτα η επίθεση και ο ξυλοδαρμός συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στη συνέχεια, και με φρέσκο ακόμη το αίμα του νεκρού, οι δυνάμεις καταστολής ξαναχτυπούν - σε πολλές περιπτώσεις συνδυασμένα με τους παρακρατικούς - στέλνοντας πολύ κόσμο στα κρατητήρια (συλλήψεις και προσαγωγές), αλλά και στα νοσοκομεία. Πολλοί απ' τους τραυματίες είχαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όπως καταγγέλλει το πενταμελές του ΕΙΝΑΠ του Τζανείου. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών κινδύνεψε σοβαρά να χάσει το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνου.
Το ποτήρι έχει ήδη ξεχειλίσει. Όσο ο ταξικός πόλεμος που ζούμε θα εντείνεται, τόσο χειρότερα θα είναι και τα χτυπήματα απέναντί μας. Γι' αυτό πρέπει να εντατικοποιήσουμε τους αγώνες μας, σπάζοντας τον τρόμο που προσπαθεί να προκαλέσει το τέρας του φασισμού στην κοινωνία μας.
Ακριβώς επειδή ο φασισμός είναι το δεκανίκι του καπιταλισμού,  ο αντιφασισμός οφείλει να είναι κομμάτι της ταξικής πάλης. Μόνο έτσι θα νικηθεί το τέρας.
Στο όνομα των νεκρών μας να γιγαντώσουμε τον αγώνα και την ανυπακοή στους βασανιστές της τάξης μας και τα όργανά τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια
ΕΤΕΡ - ΕΤΕΡΜΘ