ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι σε Ελεύθερο Τύπο και Επενδυτή

Συνέλευση των εργαζόμενων παρουσία όλων των Ενώσεων

Τρεις μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «συγκρότημα» των Σκαναβή – Μπενέκου. Οι δύο εκδότες -που οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν μιλιούνται- έχουν προχωρήσει επανειλημμένως σε περικοπές μισθών και απολύσεις στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Επενδυτής. Ολα αυτά όμως φαίνεται πως δεν αρκούσαν και το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει στάση πληρωμών με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Τούτων δοθέντων τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. αποφάσισαν την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες..
«ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.
Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία των εφημερίδων (Αγίας Λαύρας 2 και Σαρανταπόρου, Νέο Ηράκλειο) σχετικά με το πως θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοτική ασυνέπεια.