ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας τζάμπα μάγκας και για την ΑΕΚ!

Με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς NovaΣΠΟΡFM 94,6, Sentra FM 103,3 και το μόρφωμα του Π. Καψή “Δημόσιο ραδιόφωνο 95,6" ήρθε σε συμφωνία η Nova για την κάλυψη του αγώνα της Κυριακής μεταξύ ΑΕΚ και Θύελλα Ραφήνας στο ΟΑΚΑ.
Η συμφωνία  της Nova με την ΑΕΚ, εκτός από την αποκλειστική τηλεοπτική κάλυψη των εντός έδρας αγώνων της «Ένωσης» για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της σεζόν 2013-2014, περιλαμβάνει και την αποκλειστική διαχείριση των ραδιοφωνικών δικαιωμάτων.
Ο ΣΚΑΪ από την πλευρά του διαμαρτύρεται αναφέροντας: «Αίσθηση προκαλεί για ακόμα μία φορά η..
απόφαση της NOVA να καταστήσει αδύνατη την ραδιοφωνική μετάδοση της αναμέτρησης της ΑΕΚ από τον ΣΚΑΪ, αποκλείοντας από τους ακροατές την ελεύθερη ακρόαση του παιχνιδιού. Ο ΣΚΑΪ στηρίζει έμπρακτα την ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία, περιγράφοντας όλους τους αγώνες του "Δικεφάλου", εντός και εκτός Ελλάδος, σεβόμενος τον κόσμο του συλλόγου.»

Nova: Απύθμενο θράσος 
Στελέχη του Γραφείου Τύπου της Nova σχολίασαν με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την απαίτηση του ΣΚΑΪ να μεταδώσει ραδιοφωνικά τον αυριανό αγώνα ΑΕΚ – Θύελλα Ραφήνας, χωρίς να προχωρήσει στην οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία.
«Απύθμενο θράσος χαρακτηρίζει την πρακτική του ΣΚΑΪ να θέλει να μεταδώσει ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς να προχωρήσει στην οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με τον κάτοχο των δικαιωμάτων. Η αυθαίρετη λογική του ΣΚΑΪ “μεταδίδω ότι θέλω, όποτε θέλω,  χωρίς να αναγνωρίζω πνευματικά δικαιώματα και χωρίς να πληρώνω για αυτά”, καταστρατηγεί όλους τους κανόνες δικαίου και καταλύει κάθε έννοια δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο, στερώντας σοβαρά έσοδα από τις ομάδες σε μια εποχή που όλες οι άλλες πηγές εσόδων τείνουν να στερέψουν. 
Ο ΣΚΑΪ υπονοεί ότι όσοι σέβονται τα αυτονόητα και κάνουν νόμιμες εμπορικές συμφωνίες για την απόκτηση των σχετικών δικαιωμάτων μετάδοσης (Nova ΣΠΟΡ FM, Sentra FM, Δημόσιο Ραδιόφωνο και τα web sites, www.enosi.gr και www.aek-live.gr) είναι ανόητοι και μόνο αυτός είναι ο έξυπνος.
Όλοι γνωρίζουν στην χώρα μας ποια εταιρεία χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, μέσω της εξασφάλισης αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ γνωρίζουν ποιος στηρίζει εμπράκτως την ομάδα τους σε αυτή την δύσκολη περίοδο πληρώνοντας αδρά για αποκλειστικά ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα και ποιος το παίζει τζάμπα μάγκας στηρίζοντας την ομάδα μόνο στα λόγια με Δελτία Τύπου.
Για άλλη μια φορά το συγκρότημα του Φαλήρου φαίνεται να επιλέγει το δρόμο της κλοπής και της πειρατείας για να καρπωθεί οικονομικά οφέλη σε βάρος της ΑΕΚ, όπως κάνει και στην περίπτωση των στιγμιοτύπων των αγώνων της Superleague»