ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Πως Alpha και Eurobank παγίδευσαν ασφαλιστικά Ταμεία και χιλιάδες μικροκαταθέτες!

Νέο κόλπο των τραπεζών για να βάζουν το χέρι στην τσέπη μας (εις το διηνεκές)! Οι Alpha Bank και Eurobank παραπλάνησαν μικροκαταθέτες και ασφαλιστικά Ταμεία προσφέροντας δήθεν υψηλότερο επιτόκιο και παγίδευσαν τον κόσμο να αγοράσει τραπεζικά ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης και υβριδικούς τίτλους, αποκρύπτοντας ότι τους πουλούσαν προϊόντα χωρίς ημερομηνία λήξης! Με άλλα λόγια, τους πουλούσαν τίτλους, τους οποίους η τράπεζα δεν υποχρεούται να επαναγοράσει στην αξία που πλήρωσε ο μικροκαταθέτης, αλλά τους αγοράζει: ΑΜΑ θέλει, ΟΠΟΤΕ θέλει και ΟΣΟ θέλει!
Τα ίδια και στο μέρισμα. Το χαρακτηρίζουν με τις μαγικές λέξεις «μη σωρευτικό» και σου το δίνουν ΑΜΑ θέλουν! Ενδιαφέρουσα... λεπτομέρεια: Οι τράπεζες φρόντισαν να μην εμφανίζονται οι ίδιες..
ως εκδότριες των συγκεκριμένων προϊόντων, αλλά κάποιες offshore με έδρα κάτι απίθανα μέρη, οι οποίες δρουν για λογαριασμό των τραπεζών. Γιατί; Μα για να μην μπορεί ο παραπλανηθείς μικροκαταθέτης να στραφεί νομικά εναντίον τους.
Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες:
- Ποιοι έπεσαν θύματα αυτής της «καινοτόμου» πρακτικής των τραπεζών!
- Τι πρέπει να προσέξετε για να μη σας παγιδεύσουν κι εσάς την επόμενη φορά που θα πάτε στο
τραπεζικό κατάστημα!
- Πώς μπορούν να αντιδράσουν όσοι έχουν ήδη παγιδευτεί, αξιώνοντας αποζημιώσεις από τις τράπεζες και το ελληνικό Δημόσιο!