ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Παιδιά, έκανα λάθος. Μπορούμε να ανοίξουμε την κάλπη;»

Τρίτη, γύρω στις 10 το πρωί. Πέμπτος όροφος στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ επί της οδού Ακαδημίας 20. Τα μέλη της Ένωσης Συντακτών ψηφίζουν για την ανάδειξη της νέας συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων.
Η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κατευθύνουν τους δημοσιογράφους – ψηφοφόρους στα πέντε άτυπα παραβάν όπου επιλέγουν ψηφοδέλτια και ποιους θα «σταυρώσουν».
Ξαφνικά εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης. Έχει μόλις επιλέξει τους υποψηφίους της αρεσκείας του, έχει κλείσει τα ψηφοδέλτια στους φακέλους και ετοιμάζεται να τους ρίξει στις κάλπες.
Στην προτελευταία κάλπη όμως παρουσιάζεται εμπλοκή. Ο Δημήτρης Τρίμης ρίχνει το λευκoύ..
χρώματος ψηφοδέλτιο (αφορά τις παρατάξεις και τους υποψηφίους για το ΔΣ) στην κάλπη με τους πράσινους φακέλους για το Μορφωτικό.
Μόλις το καταλαβαίνει έχει ήδη βρεθεί, με ένα πράσινο φάκελο στα χέρια, μπροστά στην τελευταία κάλπη με τα λευκά ψηφοδέλτια.
«Παιδιά, έκανα λάθος. Μπορούμε να ανοίξουμε την κάλπη να το βγάλουμε;», ρωτά τα μέλη της εφορευτικής.
«Μα τι λέτε πρόεδρε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», απαντά η επικεφαλής της εφορευτικής και με καθησυχαστικό ύφος συμπληρώνει: «Όταν οι κάλπες ανοίξουν για την καταμέτρηση θα το βάλουμε κανονικά με τα λευκά...».
Κάπου εκεί ο πρόεδρος αποχωρεί ολίγον συγχυσμένος είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί παρά να πειθαρχήσει...

Υ.Γ Μετά την αποχώρηση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

YΓ1 Προέδρε μακάρι να έκανες μόνο τέτοια λάθη.