ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Γιατί κυκλοφόρησαν τα φύλλα του Σαββατοκύριακου

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το εκδοτικό πραξικόπημα

Τα περισσότερα σαββατιάτικα και κυριακάτικα φύλλα κυκλοφόρησαν, με την ΕΣΗΕΑ να «καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την πραξικοπηματική κίνηση των εκδοτών». Την Παρασκευή το απόγευμα η απεργία με δικαστική απόφαση βγήκε παράνομη και κάπου εκεί άρχισε το χάος. Τα τηλέφωνα άναψαν και το προσωπικό των εφημερίδων καλούνταν πιεστικά να σπεύσει να βγάλει φύλλο. Από κει και πέρα οι λιθογράφοι άρχισαν να καταγγέλουν την ΕΣΗΕΑ ότι δεν περιφρούρησε την απεργία στις εφημερίδες. Στα δημοσιογραφικά γραφεία, στα τυπογραφεία και τα πιεστήρια, ουδείς γνώριζε αν πρέπει να δουλεύει ή να απεργεί. Η σύγχυση ήταν πλήρης με την ΕΣΗΕΑ να ανακοινώνει..
-μετά την δικαστική απόφαση- ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με ευθύνη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων...
Τελικά όπως προαναφέραμε με εξαιρέσεις (ανάμεσά τους η Εφημερίδα των Συντακτών, η Ελευθεροτυπία και η Αυγή)  οι περισσότερες εφημερίδες που εκδίδονται το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν από την Παρασκευή το βράδυ - ξημερώματα Σαββάτου.
Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την πραξικοπηματική κίνηση των εκδοτών, που κυκλοφόρησαν απεργοσπαστικά φύλλα, παρά την απόφαση του Διασωματειακού για απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα φύλλα αυτά είναι προϊόν εκβιασμού συναδέλφων να εργαστούν και παραπλάνησης του αναγνωστικού κοινού, με δημοσίευση ύλης προηγούμενων ημερών.
Με την αντιδημοκρατική αυτή κίνησή τους οι εκδότες κλιμακώνουν όλες τις προηγούμενες αυθαιρεσίες τους στο χώρο της ενημέρωσης και αποδεικνύουν ότι είναι συνεργοί στην αντισυνταγματική εκτροπή που σηματοδοτεί το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Με αυτές τις κινήσεις τους οι εκδότες έρχονται αντιμέτωποι, όχι μόνο με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αλλά και με τον ελληνικό λαό, που συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις κατά των αντιλαϊκών μέτρων και αποφάσεων της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Παράλληλα, αναδεικνύουμε τη σθεναρή στάση όλων των συναδέλφων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που δεν υποχώρησαν στις συνεχείς πιέσεις των εργοδοτών να σπάσουν την απεργία.
Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να σταματήσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία ΤΩΡΑ!!!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ