ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα 9 λεπτά που δεν θα σβηστούν από τη μνήμη μας

Καθηλώνει το ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για την ΕΡΤ... (BINTEO)

Με δημιουργία απαντά στο «χαμένο σήμα της δημοκρατίας» και στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος. Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με όσα συμβαίνουν στο ραδιόμεγαρο και ήταν εκεί τα πρώτα λεπτά που έπεσε το μαύρο.
Οι φωνές και οι εικόνες καθηλώνουν (στη φωτογραφία ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Θωμόπουλος προσπαθεί να επιβάλει την τάξη στο control room δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση του λουκέτου από τον Κεδίκογλου).
Σε μήνυμά του ο Γιώργος Αυγερόπουλος αναφέρει:
«Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί..
βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.
Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ - From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.
Πολλούς Χαιρετισμούς
Γιώργος Αυγερόπουλος
Δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας»

Δειτε ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ