ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Oι απολυμένοι του Metropolis στο MadWalk

του Στέργιου Ζιαμπάκα

Η λάμψη των φώτων του MadWalk δεν μπόρεσε να εξαφανίσει τις σκιές των απολύσεων των εργαζομένων των Metropolis, οι οποίοι υπενθύμισαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από την εκδήλωση ότι η διοργάνωση των «Βραβείων MAD – Eurovision – MadWalk» έγινε «με το αίμα των απολυμένων των Metropolis», όπως αναγραφόταν στο πανό τους. «Δεν θα αφήσουμε ούτε μια στάλα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή», ξεκαθάρισαν μέσω ενός δεύτερου πανό, αναφερόμενοι στον πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας των «Metropolis» και νυν ιδιοκτήτη του ομίλου MAD.
Αν και ο ίδιος αρνείται την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, ύψους 600.000 ευρώ, στους μισούς από τους 180 συνολικά πρώην εργαζομένους του, επικαλούμενος την υπαγωγή..
της εταιρείας στο Αρθρο 99, οι εργαζόμενοι αισιοδοξούν έπειτα από την εκδίκαση της προσφυγής τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το πρωί της Τετάρτης.
Οπως αναφέρουν, στην περίπτωση των Metropolis το Αρθρο 99 λειτούργησε σαν μανδύας προστασίας για τον Α. Κουρή ώστε να διαλύσει την επιχείρηση και να την οδηγήσει σε ελεγχόμενη πτώχευση προς όφελός του, ενώ στο δικαστήριο διαφάνηκαν όλες οι παρανομίες του επιχειρηματία, όπως η μη κοινοποίηση της υπαγωγής της εταιρείας στο Αρθρο 99 στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, όπως ήταν υποχρεωμένος, και η μη κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης.
«Ζητάμε να εξαιρεθούμε από τον πτωχευτικό κώδικα, καθώς ο Κουρής είναι εκτός Αρθρου», επισημαίνει στην «Εφ.Συν» η Γεωργία Ανδριοπούλου, απολυμένη των Metropolis, τη στιγμή που ευλόγως αναρωτιούνται πολλοί πώς ο καναλάρχης επικαλείται το 99 τη στιγμή που έχει διοργανώσει 3 συνεχείς πολυδάπανες «φιέστες». Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου θα γνωστοποιηθεί σε 2 μήνες.
- Εφημερίδα των Συντακτών