ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σοκ στις ΗΠΑ από το τυφλό χτύπημα στη Βοστώνη

Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετά τις τυφλές βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου της Βοστώνης που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι έκρήξεις στην αμερικανική μεγαλούπολη ήταν δύο κι σημειώθηκαν με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ενώ η αστυνομία της Βοστώνης ανέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και τρίτη έκρηξη και πυρκαγιά στην Βιβλιοθήκη της Βοστώνης. Ο Δήμαρχος της πόλης επιχείρησε να..
αποσυνδέσει τα γεγονότα, λέγοντας πως στο κτίριο της βιβλιοθήκης ξέσπασε πυρκαγιά από άλλη αιτία... Την ίδια ώρα δύο ακόμα εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στην Boulston str. οι οποίοι εξουδετερώθηκαν και δεν εξερράγησαν.
Οι Αμερικανοί φοβούμενοι μια νέα 11η Σεπτεμβρίου έθεσαν σε ισχύ περιορισμούς στις πτήσεις στη Βοστώνη, με το αεροδρόμιο να ανοίγει τελικώς ξανά μετά από κάποιες ώρες. Προληπτικά εκκενώθηκε το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ενώ αυστηρά είναι τα μέτρα της ασφαλείας σε όλους τους δημόσιους χώρους των μεγαλουπόλεων των ΗΠΑ.
H αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οπως ανέφερε ο Μ. Ιγνατίου του Mega οι αρχές έκλεισαν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Βοστώνη ώστε να αποφευχθεί πιθανή ασύρματη πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών. Επισήμως το δίκτυο επανήλθε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).