ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η Βαβέλ της Ελευθεροτυπίας

Σάλος προκλήθηκε για το «εύρημα» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στο γκάλοπ της  Metron Analysis, το οποίο η εφημερίδα επέλεξε να προβάλλει, δηλαδή ότι η χώρα μας έχει κρίση δημοκρατικών αρχών και ότι ένα μεγάλο κομμάτι (30%) του λαού νοσταλγεί τη χούντα.. Σήμερα η εφημεριδα στην τρίτη της σελίδα έχει όλα τα πρωτοσέλιδα της Κ.Ε. τα οποία συνοδεύει με το εξής απολογητικό(;) σημείωμα:
 
Τα πράγματα με τ' όνομά τους
Τα μη «πολιτικώς ορθά» και σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» έκαναν πάταγο.
Τα ηλεκτρονικά αυτά πρωτοσέλιδα διαμορφώθηκαν το Σάββατο το πρωί ειδικά για το Διαδίκτυο, με σκοπό να κινητοποιήσουν ενόψει της αποφράδας επετείου της απριλιανής δικτατορίας την κοινή γνώμη σε σχέση με το σοκαριστικό.. εύρημα του τρίτου μηνιαίου πολιτικού βαρόμετρου της Metron Analysis.

Η «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύει σήμερα και για τους αναγνώστες της έντυπης έκδοσης και τα τέσσερα αυτά πρωτοσέλιδα, τα οποία αναρτήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο www.enet.gr με υπότιτλο «Εγκρίνεται; 21η Απριλίου, 46 χρόνια μετά...».
Και, φυσικά, λαμβάνει σοβαρά υπόψη την επιθυμία της κοινωνίας σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους να ακούει τα πράγματα με τ' όνομά τους.
Η υπόμνηση άλλωστε του προέδρου της Δημοκρατίας ότι «η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη», αλλά και ο ευσεβισμός όσων υπευθύνων για την κατακρήμνιση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η δημοκρατική αυτή εφημερίδα «αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή», τα λέει όλα..