ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

O Δ. Ρίζος δεν πληρώνει και εκβιάζει τους εργαζόμενους με πτώχευση


Απλήρωτοι επί 5 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος. Και σαν να μην φτάνει αυτό, όπως καταγγέλλουν με ψήφισμά τους, ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος τους εκβιάζει ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από τη δουλειά της -χωρίς αποζημίωση- να υπογράψουν χαρτί παραιτήσεως έναντι οιουδήποτε άλλου δικαιώματός τους, ειδάλλως θα κηρύξει πτώχευση χωρίς να τους καταβάλει ούτε ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στο ψήφισμά τους αναφέρουν:
Από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τουλάχιστον το μισθό του Ιουλίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως -σε αντίθεση με την εργοδοσία- την πρόθεση μας να στηρίξουμε την εφημερίδα και να διαφυλάξουμε..
τις θέσεις εργασίας μας.
Διεκδικούμε επίσης: Χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και νομική κύρωση. Παράλληλα καταδικάζουμε την δόλια μεθόδευση που ακολουθήθηκε για την απομάκρυνση της συναδέλφου μας Γεωργίας Μπρίνια απαιτώντας την άμεση επιστροφή της στην εργασία της.